Vlada podaljšala veljavnost ukrepov

Največji porast okužb pri stanovalcih v domovih za starejše je bil včeraj v DSO Nova Gorica - 39, DSO Beltinci -19, DSO Ormož - 18 in DSO Radovljica - 10.

Prlekija-on.net, četrtek, 19. november 2020 ob 16:27
Ukrepi so podaljšani

Ukrepi so podaljšani

V četrtek popoldan, so na novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 sodelujejo minister za finance, mag. Andrej Šircelj, direktor Bolnišnice Golnik dr. Aleš Rozman, psihologinja Eva Kovač ter vladni govorec za COVID-19, veleposlanik Jelko Kacin.

Kot je povedal Kacin, se je število okužb med stanovalci DSO včeraj povečalo za 187, skupaj je tako trenutno okuženih 2.325 oskrbovancev. Med zaposlenimi se je število okužb včeraj povečalo za 72, skupaj je aktivno okuženih 874 zaposlenih v DSO. "Največji porast okužb pri stanovalcih je bil včeraj v DSO Nova Gorica - 39, DSO Beltinci -19, DSO Ormož - 18 in DSO Radovljica - 10," je povedal Kacin.

Jelko Kacin, foto: Urad vlade za komuniciranje/zajem zaslona

Kacin: V Ormožu v sredo 31 novih okužb. Ukrepe podaljšali.


Kacin je povedal, da je vlada za 7 dni podaljšala uporabo ukrepov in omejitev, ki se nanašajo na začasno prepoved ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom ter na začasno prepoved ponujanja kulturnih in kinematografskih storitev končnim uporabnikom. Za 14 dni pa se podaljša uporaba ukrepov in omejitev vezanih na odlok o obvezni namestitvi razpršilnikov za razkuževanje rok v večstanovanjskih stavbah. Vlada je na seji sprejela sklep o začasnem prenehanju teka rokov za uveljavljanje pravic strank v sodnih postopkih, skladno s šestim odstavkom 83.a člena Zakona o sodiščih, s čimer se začasno ustavljajo roki za uveljavljanje pravic strank v sodnih postopkih, določeni z zakonom.



Več v Slovenija