Kacin: Med občinami včeraj izstopala tudi Lendava z 29 okužbami

Podatki iz DSO za soboto kažejo, da se je število okužb pri stanovalcih povečalo za kar 96.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 23. november 2020 ob 11:32
Jelko Kacin, foto: Urad vlade za komuniciranje/zajem zaslona

Jelko Kacin, foto: Urad vlade za komuniciranje/zajem zaslona

V ponedeljek sta na novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 sodelovala direktor Splošne bolnišnice Novo mesto, Milivoj Piletič, dr. med. in vladni govorec za COVID-19, veleposlanik, Jelko Kacin.

"Včeraj je bilo opravljenih 1.742 testiranj. Potrjenih je bilo 470 primerov, kar pomeni, da je delež pozitivnih testov znašal 26,98 %. Dan prej, v soboto je bilo opravljenih 3.432 testiranj in potrjenih 1.024 primerov. Delež pozitivnih testov je v soboto znašal 29,8 %," je povedal Kacin ter dodal, da podatki okužb po občinah kažejo, da so glede na okužbe včeraj izstopale občine Lendava z 29 okužbami, Laško s 14, Kamnik z 12 in Šentjur z 11. Beltinci, Sevnica, Ptuj, Murska Sobota in Pesnica so imeli po 9 okužb.

Dom Lukavci

Primeri COVID-19 potrjeni tudi v matični enoti Doma Lukavci


Podatki iz DSO za soboto kažejo, da se je število okužb pri stanovalcih povečalo za kar 96, aktivno okuženih je trenutno 2.643 (skupaj v drugem valu 4782). Število okužb pri zaposlenih se je povečalo za 38, aktivno okuženih je 954 (skupaj v drugem valu 1.770). V bolnišnicah je bilo včeraj skupaj hospitaliziranih 1.292 pacientov. V soboto je bilo hospitaliziranih 1.244 pacientov. Intenzivno nego je včeraj potreboval 201 pacient oz. trije pacienti več kot v soboto.

"Iz bolnišnic je bilo včeraj odpuščenih le 29 oseb. Čez vikend je bilo skupaj odpuščenih le 68 pacientov. Več odpustov se praviloma zgodi ob ponedeljkih. Včeraj je v bolnišnicah žal umrlo 26 oseb. Skupaj žal še 19 več," je povedal Kacin.

SB Novo mesto v drugem valu sprejela veliko pacientov iz ostalih regij

Primarij Milivoj Piletič iz Splošne bolnišnice Novo mesto je poudaril, da kar 25 % kapacitet namenjajo COVID-19 pacientom. Prvi val je bil presenečenje zaradi izbruha v Metliki, tudi v DSO. Na drugi val so bili bolje pripravljeni. Že 11.9. so odprli negovalno bolnišnico za pomoč DSO. Splošna bolnišnica Novo mesto je v drugem valu sprejela veliko pacientov iz ostalih regij, trenutno pa imajo 73 % pacientov iz svoje regije. V zadnjih 14 dneh se pojavljajo vdori virusa v bolnišnico. Posledično so bili prisiljeni zmanjšati obseg nenujnih dejavnosti. Uvajajo redna hitra testiranja.

Potrjeni primeri po občinah v soboto

COVID-19 stanje: Velik porast okužb v občini Križevci




Več v Slovenija