Marijana Korotaj prejemnica državnega priznanja za izjemne dosežke v mladinskem sektorju

Državno priznanje za kakovostno in uspešno delo v daljšem časovnem obdobju je prejela Marijana Korotaj, ki je od leta 2005 zaposlena v Mladinskem centru Ormož.

Prlekija-on.net, sreda, 25. november 2020 ob 15:301
Marijana Korotaj

Marijana Korotaj

Tudi letos so bila v okviru Nacionalnega posveta mladinskega sektorja, ki je potekal letos preko spleta, podeljena državna priznanja za izjemne dosežke v mladinskem sektorju za minulo leto. Državno priznanje v mladinskem sektorju je najvišje priznanje Republike Slovenije za dosežke na področju mladinskega dela oziroma njegove popularizacije, prejmejo pa jih najzaslužnejši posamezniki, organizacije in projekti s področja mladinskega dela.

Ministrica za izobraževanje, znanost in šport prof. dr. Simona Kustec, pristojna tudi za področje mladine, je podelila tri priznanja. Državno priznanje za kakovostno in uspešno delo v daljšem časovnem obdobju je prejela Marijana Korotaj, ki je od leta 2005 zaposlena v Mladinskem centru Ormož.

Državno priznanje za kakovostno in uspešno delo v daljšem časovnem obdobju v mladinskem sektorju je prejel Zavod Mladinska mreža MaMa, državno priznanje za izvedbo izredno uspešnega oziroma odmevnega in koristnega projekta v mladinskem sektorju pa je prejela Zveza tabornikov Slovenije za spletni projekt Taborniška ropotarnica.

Vzpostavila delovanje MCO, začrtala smernice, vizijo in program razvoja lokalnega mladinskega dela

Marijana Korotaj je v dosedanjem 15-letnem delu inovativno razvijala mladinske programe in bila ustvarjalka idej, ki jih je prek projektov in svojega dela uspešno razvijala in vodila. Njena povezovalna vloga na lokalnem, regijskem, državnem in mednarodnem mladinskem področju je zaradi mreženja različnih akterjev jasno prepoznana. Prek organizacije in vodenja najrazličnejših dejavnosti je vključevala in povezovala mladino, različne druge skupine in organizacije. Prejemnica priznanja se je v času delovanja v mladinskem sektorju ves čas izobraževala na področju mladinskega dela, pridobila pa si je tudi nacionalno poklicno kvalifikacijo mladinska delavka.

Od leta 2005 je kot zaposlena v Mladinskem centru Ormož vzpostavila njegovo delovanje, začrtala smernice, vizijo in program razvoja lokalnega mladinskega dela. S svojim delom je sooblikovala in gradila boljše okolje za delovanje vseh mladih v občini. In če omenimo samo nekatere od njenih projektov, kot so Pravljično starševstvo, Mladi in zadovoljni, Tržnica informacij, Brez dlake na jeziku, Različnost nas druži, Skate park in mnogi drugi, lahko hitro presodimo, da je Marijana Korotaj bistveno vplivala na raven kakovosti družbenega in kulturnega okolja za mlade.

Marijana Korotaj je v svojem večletnem delu vedno izkazovala močno podporo mladim inovativnim in ustvarjalnim posameznikom, pa najsi bodo umetniki, glasbeniki, podjetniki, kmetje ali športni navdušenci. Še danes se zaveda pomena aktivnega soustvarjanja lokalnega mladinskega programa s strani mladih, zato s svojim delom, odprtostjo in dostopnostjo omogoča spodbudno okolje za mladinsko delo ter skrbi, da so potrebe in interesi mladih upoštevani in podprti. Marijana Korotaj je pustila trajen pečat v življenju, mišljenju in delovanju ne samo mladih, ampak tudi otrok in starejših.

Marijana je bila tudi naša sogovornica v projektu Prleška mladina, ki smo ga izvedli pred leti. Takratno reportažo si lahko ogledate v povezanem članku.

Kerenčičev trg Ormož

Dobra organiziranost in sodelovanje mladih v Ormožu




Več v Kultura in izobraževanje