Tudi v prihodnjem tednu izobraževanje na daljavo

Vrtci pa bodo še vedno zagotavljali le nujno varstvo otrok.

Prlekija-on.net, četrtek, 3. december 2020 ob 15:45
Šolanje na daljavo se nadaljuje

Šolanje na daljavo se nadaljuje

Vlada je danes zaradi aktualnih epidemioloških podatkov podaljšala vse ukrepe, zato v naslednjem tednu izobraževanje na daljavo ostaja na vseh ravneh izobraževanja, vrtci pa bodo še vedno zagotavljali le nujno varstvo otrok.

Vlada je na današnji seji sprejela tudi Načrt sproščanja ukrepov za zajezitev in obvladovanje epidemije nalezljive bolezni COVID-19.

Med občinami bi lahko prehajali, ko bo manj kot 500 hospitaliziranih

To je načrt za sproščanje ukrepov. Znano tudi, v katerem primeru bi se odpravile vse omejitve.


Na področju vzgoje in izobraževanja ter športne dejavnosti se bodo ukrepi sproščali na naslednji način:

  • ko bo dosežen t. i. oranžni semafor (pod 1000 okužb / 1000 hospitaliziranih bolnikov s COVID-19), se bodo odprli vrtci, v šolo pa bodo odšli učenci in učenke prve triade osnovne šole, ter šole in zavodi za učence s posebnimi potrebami. Prav tako bodo takrat dovoljene športne aktivnosti na prostem.
  • Ko bo dosežen t. i. rumeni semafor (pod 600 okužb / 500 hospitaliziranih bolnikov s COVID-19), bodo v šolo odšli tudi preostali učenke in učenci osnovne šole ter dijakinje in dijaki zaključnih letnikov srednjih šol,
  • ko bo dosežen t. i. zeleni semafor (pod 300 okužb), pa sledi odprava vseh omejitev na polju vzgoje in izobraževanja ter sprostitev vseh športnih dejavnosti.

Doseganje kriterijev za sproščanje ukrepov se bo spremljalo na dnevni ravni. Ko bodo kriteriji doseženi, bo ukrep stopil v veljavo drugi naslednji dan od izpolnjenih kriterijev.

Vlada je na današnji seji sprejela tudi Načrt množičnega prostovoljnega ponavljajočega testiranja ter Nacionalno strategijo cepljenja, po kateri so zaposleni v vzgoji in izobraževanju uvrščeni v prednostne skupine tako za testiranja kot tudi za cepljenje.

Šolanje se nadaljuje na daljavo

Izobraževanje se nadaljuje na daljavo. Znano tudi, kako bo z ocenjevanjem.
Več v Slovenija