Mladinski delavci iz Mladinskega centra Prlekije aktivni na nacionalni konferenci ob mesecu preprečevanja zasvojenosti

Organizator konference je bil Nacionalni inštitut za javno zdravje, sodelovali pa so tudi predstavniki Ministrstva za zdravje, Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport ter Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Prlekija-on.net, torek, 8. december 2020 ob 12:08
Nacionalna konferenca ob mesecu preprečevanja zasvojenosti

Nacionalna konferenca ob mesecu preprečevanja zasvojenosti

Mladinski delavci iz Mladinskega centra Prlekije so v mesecu novembru sodelovali na 14. nacionalni konferenci  ob mesecu preprečevanja zasvojenosti, ki je bila v virtualni obliki. Naslov nacionalne konference je bil Skupaj zmoremo več - Opolnomočeni strokovnjaki - Opolnomočeni mladostniki.

Organizator konference je bil Nacionalni inštitut za javno zdravje, sodelovali pa so tudi predstavniki Ministrstva za zdravje, Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport ter Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Na virtualni konferenci je bilo prisotnih čez 300 udeležencev. Tudi mladi iz Mladinskega centra Prlekije so z zanimanjem spremljali konferenco, saj se v času Covid 19 tudi oni soočajo z različnimi problematičnimi situacijami. Mlade je zanimalo in so zato izpostavili največje izzive današnjega časa ter ali bodo za to predvidena kakšna finančna sredstva. Predstavniki ministrstev so mladim zagotovili, da finančna sredstva so predvidena in nekaj jih je že tudi na razpolago.

Mladinski delavci iz Mladinskega centra Prlekije se bodo aktivno vključevali v črpanje teh sredstev saj želijo tudi oni veliko doprinesti k preprečevanju raznih oblik zasvojenosti. Čeprav trenutno zaradi epidemije z Covid 19 ostajajo na fizični distanci ostajajo povezani in se na vse načine ter po svojih najboljših močeh trudijo pomagati mladim iz njihovega okolja pri preprečevanju zasvojenosti.

Na nacionalni konferenci so mladi aktivno sodelovali s postavljanjem vprašanj na katere so dobili kar tudi nekaj odgovorov. 14. nacionalna konferenca Skupaj zmoremo več je mladinskim delavcem iz Mladinskega centra Prlekije odgovorila na veliko vprašanj in s tem pomagala pri reševanju nekaterih zagat, ki se jim pojavljajo pri delu v današnjem času zaznamovanem z epidemijo Covid 19.

Avtor: Elvis Brumen
Foto: Alenčica Studnička



Več v Kultura in izobraževanje