Pravljična idila med stoletnimi drevesi ob gradu iz 13. stoletja

V beltinskem parku so postavili like iz pravljice Sneguljčica in sedem palčkov.

Prlekija-on.net, petek, 8. januar 2021 ob 23:16
Sneguljčica in sedem palčkov v beltinskem parku

Sneguljčica in sedem palčkov v beltinskem parku

V beltinskem parku ob gradu iz 13. stoletja so člani Turističnega društva Beltinci postavili like iz pravljice Sneguljčica in sedem palčkov. Prav gotovo je v teh kriznih časih epidemije covid-19 vsaka stvar tudi po plati pravljic, predvsem za najmlajše, vesel dogodek. Pravljične like Sneguljčice in sedem palčkov je v petek, 8. januarja pobelil sneg, zato je »pravljica« v beltinskem parku še toliko bolj pravljična. Pravljične like si z velikim veseljem ogledajo družine z malimi otroci, kajti za njih je to nekaj doživetega, da lahko po pripovedovanju pravljic like spoznajo kar v naravi, ne samo v knjigah in ob pripovedovanju.

Sneg v Ljutomeru

Prvi letošnji sneg, ki pa se po nižinah ni dolgo obdržal


Vsak lik, ki je postavljen ima svoj namen in pomen, v glavni vlogi pa je Sneguljčica. Pravljične like so ogradili z ograjo, kajti Sneguljčica je v skrbeh, da ji palčki ne bi ušli izpod nadzora, kajti potem bi jih morala iskati med 200 let starimi drevesi, ki rastejo v beltinskem parku. V tej pravljici v naravi nastopa tudi veliko gozdnih živali, kajti v parku prebivajo prosto živeče gozdne živali, razne ptice, zajčki, v park pa večkrat zaidejo tudi srne. Pravljična idila je ponoči osvetljena in tako daje gradu in okolici poseben čar. Pravljica je tudi povezana z gradom, saj je kraljica vedno živela v gradu.

Jože ŽerdinKomentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Zanimivosti