O Francetu Prešernu malo drugače…

Člani mladinske gledališke skupine KTD Selce, ki so znani po svojih izvirnih glasbenih predstavah, so se vabilu z veseljem odzvali ter pripravili prav poseben scenarij, preko katerega so predstavili Franceta Prešerna, njegovo delo ter na svež način povabili k branju njegovih verzov.

Aleksandra Papež, ponedeljek, 8. februar 2021 ob 19:21
Prešernov dan 2021 - Mds KTD Selce

Prešernov dan 2021 - Mds KTD Selce

Knjižnica Lenart svojih zvestih bralcev letos ne more povabiti v svoje prostore, zato pa jih vabi v udobje domačih naslanjačev in k ogledu posebnega programa, ki so ga pripravili člani mladinske gledališke skupine KTD Selce.

V Knjižnici Lenart so preteklo leto gostili mlade kulturnike iz KUD Vitomarci, ki so na sodoben način uprizorili Povodnega moža. Povabiti ljubiteljske kulturnike v svojo sredo ob kulturnem prazniku pa je bil njihov cilj tudi za v prihodnosti.

»Nič ni nemogoče, če se le hoče.« so prepričani v kolektivu, zato so se odločili k sodelovanju vabiti tudi letos. In tudi virtualno je mogoče! Člani mladinske gledališke skupine KTD Selce, ki so znani po svojih izvirnih glasbenih predstavah, so se vabilu z veseljem odzvali ter pripravili prav poseben scenarij, preko katerega so predstavili Franceta Prešerna, njegovo delo ter na svež način povabili k branju njegovih verzov.

Avtorica scenarija je Karin Petko, režiserka njihovih predstav in vodja skupine. Montaža posnetka pa je delo Žige Strmška.

Nastal je video, ki si ga lahko ogledate v priloženem videu.

Dajmo kulturi in mladim kulturnikom priložnost!



Več v Kultura in izobraževanje