Slovenska policija preverja mnenje javnosti o svojem delu

Raziskava, kako državljanke in državljani Slovenije ocenjujejo njihovo delo, koliko jim zaupajo, kako varno se počutijo.

Prlekija-on.net, sreda, 10. marec 2021 ob 17:11
Objavili so anketo

Objavili so anketo

V slovenski policiji vsaki dve leti izvajajo raziskavo o tem, kako državljanke in državljani Slovenije ocenjujejo njihovo delo, koliko jim zaupajo, kako varno se počutijo. V ta namen so objavili kratek spletni anketni vprašalnik, ki bo odprt do 21. marca 2021.

"Med ključne kazalce kakovosti in učinkovitosti policijskega dela sodijo namreč tudi stališča prebivalcev o delu policije. Rezultati zadnje tovrstne raziskave o ocenah in stališčih prebivalcev Slovenije so pokazali, da je raven zaupanja v slovensko policijo razmeroma visoka. Zdaj pa želimo znova preveriti mnenje javnosti o našem delu, saj javnomnenjske raziskave bistveno izboljšajo razumevanje potreb in pričakovanj javnosti, kar krepi partnerski odnos, ki ga imamo z ljudmi. Vse to prispeva tudi k višji stopnji varnosti za vse prebivalce Slovenije," so ob tem zapisali ter vas vabijo, da izpolnite anketo, ki jo najdete na tej povezavi.



Več v Slovenija