»Učitelji javljajo o močnih reakcijah na cepivo,« zato petkov pouk odpade

Pouk za vse učence od 1. do 9. razreda bo na Osnovni šoli Mihe Pintarja Toleda Velenje v petek v celoti odpadel.

Prlekija-on.net, četrtek, 11. marec 2021 ob 23:09
Učitelji naj bi imeli močne reakcije na cepljenje

Učitelji naj bi imeli močne reakcije na cepljenje

Pouk na Osnovni šoli Mihe Pintarja Toleda Velenje v petek odpade, saj šola namreč ne bo zmogla zagotoviti pedagoškega procesa, potem ko je 26 učiteljev napovedalo bolniško odsotnost. Kot je na spletni strani šole zapisal ravnatelj Sebastjan Kukovec, je včeraj bilo cepljenih dve tretjini učiteljev šole proti Covid-19. "Iz minute v minuto cepljeni učitelji javljajo o močnih reakcijah na cepivo, tako, da smo pravkar prišli do ocene, da smo, zaradi bolniške odsotnosti kar 26 učiteljev primorani za jutri, v petek, 12. 3. 2021 odpovedati celoten pedagoški proces na šoli, saj nimamo zagotovljenih zadostnih kadrovskih zmožnosti za izpeljavo pouka," še je zapisal.

Pouk za vse učence od 1. do 9. razreda bo tako v petek v celoti odpadel. V primeru, da starši ne bi mogli zagotoviti varstva za svoje otroke bodo na šoli zagotovili nujno varstvo za učence od 1. do 3. razreda, od 6.00 do 13.00 ure. Prav tako so bili primorani odpovedati aktivnosti v OPB po 13.00 uri. "Ob tem vas vljudno prosim, če lahko dvignete otroke najkasneje do 13.30 ure. Malica in kosilo za učence, ki se bodo udeležili nujnega varstva bo zagotovljeno," je še med drugim zapisal ravnatelj ter se za nastalo situacijo opravičil staršem.

Izpad petkovega pouka bodo nadomestili tekom šolskega leta.Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Slovenija