Google se vrača na ulice, tudi v Prlekiji

Tokrat se bodo v 37 mestih osredotočili na pločnike in ulice. V naši okolici v mestih Ormož, Gornja Radgona, Ptuj, Murska Sobota, Lendava...

Prlekija-on.net, petek, 2. april 2021 ob 12:59
Google avtomobil na naših cestah

Google avtomobil na naših cestah

Informacijski pooblaščenec sporoča, da je prejel obvestilo družbe Google, da bo z 8. aprilom nadaljeval z zajemom slik za osvežitev storitve prikaza ulic Google Street View, ki je del storitve Google Maps.

Tokrat se bodo osredotočili na pločnike in ulice v naslednjih krajih: Škofja Loka, Murska Sobota, Sežana, Krško, Mozirje, Radlje ob Dravi, Črnomelj, Cerknica, Ravne na Koroškem, Ljubljana, Ilirska Bistrica, Postojna, Sevnica, Kočevje, Ptuj, Maribor, Kranj, Novo Mesto, Litija, Celje, Koper, Radovljica, Šmarje pri Jelšah, Tolmin, Žalec, Nova Gorica, Ajdovščina, Brežice, Idrija, Gornja Radgona, Slovenska Bistrica, Trebnje, Lendava, Slovenj Gradec, Slovenske Konjice, Grosuplje in Ormož.

Kot še sporočajo, s podrobnejšimi informacijami ne razpolagajo, več informacij glede varovanja zasebnosti je na voljo na spletni strani storitve oziroma neposredno pri družbi Google.

Google sicer ob objavi posnetkov Street View v Google Zemljevidih izvede številne ukrepe, da bi zaščitil zasebnost posameznikov.

"Razvili smo vrhunsko tehnologijo za zamegljevanje obrazov in registrskih tablic, ki jih je mogoče prepoznati na posnetkih v storitvi Street View, ki jih prispeva Google. Če ste opazili obraz ali registrsko tablico, ki jo je treba dodatno zamegliti, ali če želite, da zameglimo vašo celotno hišo, avto ali telo, nam pošljite zahtevo prek orodja za prijavo težav," lahko razberemo na Googlovi podstrani o varovanju zasebnosti.

Z njihove strani lahko razberemo, da se bo Google letos v Sloveniji mudil od aprila do oktobra, čas pa je odvisen tudi od dejavnikov zunaj njihovega nadzora (vreme, cestne zapore ipd.). Ob tem se lahko zgodi, da njihovi avtomobili ne vozijo ali pa pride do manjših sprememb. Če je na seznamu navedeno neko mesto, lahko to vključuje tudi manjša mesta ali kraje v njegovi bližini.



Več v Zanimivosti