Prihodnji teden popolno odprtje srednjih šol in fakultet, maske ostajajo obvezne

Pouk v srednjih šolah bo potekal po modelu B, kar pomeni, da se vsi dijaki izobražujejo v šoli oziroma v vzgojno-izobraževalnem zavodu, prav tako lahko dijaki ves čas bivajo v dijaških domovih. Tudi na višjih strokovnih šolah je v celoti mogoča izvedba predavanj v živo.

Prlekija-on.net, četrtek, 13. maj 2021 ob 08:05
Zaščitne maske ostajajo obvezne, razen za dijake pri pouku športne vzgoje

Zaščitne maske ostajajo obvezne, razen za dijake pri pouku športne vzgoje

Ker se je epidemiološka slika izboljšala, prehajamo v Sloveniji v t. i. rumeno fazo. To po vladnem semaforju sproščanja ukrepov za zajezitev eoidemije Covid-19 pomeni popolno odprtje srednjih šol in fakultet v prihodnjem tednu, sporoča Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ).

Pouk v srednjih šolah bo potekal po modelu B, kar pomeni, da se vsi dijaki izobražujejo v šoli oziroma v vzgojno-izobraževalnem zavodu, prav tako lahko dijaki ves čas bivajo v dijaških domovih. Potrebno pa je upoštevati omejitve, ki so določene s priporočili oziroma se nanašajo na vzdrževanje higienskega režima ter izvajanje preventivnih ukrepov.

Po novem je dovoljeno zbiranje do 50 ljudi

Epidemija podaljšana, sproščajo pa se omejitve za kulturne in športne dogodke, dovoljeno je zbiranje do 50 ljudi


Zaščitne maske ostajajo obvezne, razen za dijake pri pouku športne vzgoje. Pri testiranju zaposlenih v vzgojno-izobraževalnih zavodov ni sprememb.

Tudi na višjih strokovnih šolah je v celoti mogoča izvedba predavanj v živo. Glede nošenja mask in testiranja zaposlenih ni sprememb.

Dejavnost izobraževanja odraslih je organizacijsko že sedaj potekala brez omejitev, tako bo veljalo tudi v prihodnje. V veljavi ostajajo določila glede testiranja izvajalcev, nošenja mask in ostala priporočila za preprečevanje širjenja okužbe, še sporoča MIZŠ.



Več v Slovenija