Dih jemajoč nastop italijanske skupine Frecce Tricolori na letališču v Skokah

V nedeljo je na Športnem letališču v Skokah pri Mariboru potekal letalski spektakel Aeros 2021, kjer je vrhunec mitinga bil nastop italijanske skupine Frecce Tricolori.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 16. avgust 2021 ob 14:52
Objavil/a Letalski center Maribor dne Ponedeljek, 16. avgust 2021

Nastop italijanske skupine Frecce Tricolori

V nedeljo je na Športnem letališču v Skokah pri Mariboru potekal letalski spektakel Aeros 2021, kjer je na svoj račun prišlo več tisoč ljubiteljev letal, ki so se tam zbrali. Predstavila so se vojaška letala in helikopterji, letalski akrobati in starodobniki, vrhunec letalskega mitinga pa je bil nastop italijanske skupine Frecce Tricolori.

Ena najbolj znanih letalskih skupin, ki izvaja programe v dovršenih formacijah, je nastopila z desetimi letali. Njihov nastop si lahko ogledate v videu.

Organizatorji so miting posvetili 30-letnici samostojne Slovenije, 135-letnici rojstva prvega in največjega slovenskega letalca Edvarda Rusjana in 45-letnici ustanovitve Letališča Maribor. Na mitingu so sicer sodelovali piloti iz Slovenije, Hrvaške, Madžarske, Srbije, Slovaške, Češke, Italije, Avstrije, Švice, Belgije, Francije in Nemčije.



Več v Slovenija