Slovenija bo prva država na svetu, ki bo za promocijo gospodarstva in turizma izdala NFT žetone

Gre za pionirski projekt, vendar se kljub temu Slovenija z njim postavlja na zemljevid najnaprednejših digitalnih držav z razumevanjem razvoja blockchain tehnologije, ki je ena izmed tehnologij prihodnosti.

Prlekija-on.net, sreda, 22. september 2021 ob 14:14
NFT bo predstavljal zbirko unikatnih digitalnih 3D eksponatov ter ekskluzivnih panoramskih oz. 360-stopinjskih fotografij z visoko ločljivostjo

NFT bo predstavljal zbirko unikatnih digitalnih 3D eksponatov ter ekskluzivnih panoramskih oz. 360-stopinjskih fotografij z visoko ločljivostjo

Na Evropskem Blockchain tednu je državni sekretar na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo Simon Zajc s ponosom najavil najnovejši pionirski projekt Slovenije, in sicer Slovenija bo prva država na svetu, ki bo za promocijo dosežkov gospodarstva in turističnih destinacij izdala svoje nezamenljive žetone, širše znane kot NFT žetone (non-fungible tokens).

Z uvedbo NFT žetonov bodo skupaj z Javno agencijo SPIRIT Slovenija in Tehnološkim parkom Ljubljana okrepili svojo vlogo predstavitve Slovenije na EXPO DUBAJ 2020 in dodatno promovirali gospodarstvo in turistične destinacije. Kot je državni sekretar Simon Zajc poudaril, gre za pionirski projekt, vendar se kljub temu Slovenija z njim postavlja na zemljevid najnaprednejših digitalnih držav z razumevanjem razvoja blockchain tehnologije, ki je ena izmed tehnologij prihodnosti.

NFT bo predstavljal zbirko unikatnih digitalnih 3D eksponatov ter ekskluzivnih panoramskih oz. 360-stopinjskih fotografij z visoko ločljivostjo. NFT v obliki daril oz. digitalnih spominkov, bodo obiskovalci dobili brezplačno ob obisku Slovenskega paviljona EXPO DUBAI 2020.

"Slovenija se na ta način na EXPO DUBAJ 2020 predstavlja kot inovativna, digitalna in pametna destinacija, katere paviljon se zaradi edinstvenega zelenega pročelja, zanimivih vsebin, novih podjetniških priložnosti, sploh pa zaradi NFT-jev, vsekakor splača obiskati," je poudaril državni sekretar Zajc. Dodatno je izpostavil tudi priložnost za razvoj digitalnih kompetenc podjetij in posameznikov, saj bo vsak obiskovalec ustvaril tudi svojo digitalno denarnico na slovenski blockchain tehnologiji.

Obiskovalci sejma EXPO Dubaj 2020 bodo prejeli promocijsko kartico za prevzem NFT kovanca. Na zadnji strani promocijske NFT kartice bodo navedena kratka navodila in unikatna 8-mestna številka, preko katere bo uporabnik dobil dostop do digitalne denarnice in na spletni aplikaciji lahko prevzel in dobil vpogled v dejansko lastništvo eksponata v svoji denarnici. Zbirki so dodane tudi umetniške risbe, originalne maskote Slovenije Kokoške Fani, ki prikazuje slovenske običaje ter tradicionalne slovenske jedi.

Kaj je NFT?

NFT (Non-fungible token) oz. nezamenljiv žeton je enota podatkov, shranjena v digitalni knjigi, imenovana blockchain, ki potrjuje, da je digitalno sredstvo edinstveno in zato ni zamenljivo. NFT-je lahko uporabite za predstavitev elementov, kot so fotografije, videoposnetki, zvok in druge vrste digitalnih datotek. Trg NFT se izjemno povečuje in njegov razvoj je odlična priložnost za predstavitev digitalnih umetniških izdelkov in storitev s področja gospodarstva in tudi vse več podjetij se odloča za vstop na to tržišče.Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Slovenija