Spletni kviz? DA!

Oktobra 2021 so za člane knjižnice med 9. in 13. letom pripravili tudi prvi spletni nagradni kviz. To obliko kviza je možno reševati preko spleta, in sicer v obdobju treh mesecev.

Prlekija-on.net, četrtek, 20. januar 2022 ob 18:08
Stripovski kviz

Stripovski kviz

V Knjižnici Franca Ksavra Meška Ormož pripravljamo vrsto prireditev, projektov in dejavnosti za spodbujanje branja, namenjenim različnim skupinam uporabnikom. Tokrat izpostavljamo zabavno-izobraževalni kviz, s katerim lahko mladi urijo in razvijajo tudi svoje sposobnosti digitalne pismenosti.

Mlajši obiskovalci knjižnice, stari od 3 do 8 let, imajo že od leta 2016 možnost reševanja tematsko obarvane mesečne uganke »Detektiv Knjižko« v knjižnici. Ker pa nas iskanje odgovorov zanima v vseh obdobjih življenja, smo oktobra 2021 za člane knjižnice med 9. in 13. letom pripravili tudi prvi spletni nagradni kviz. To obliko kviza je možno reševati preko spleta, in sicer v obdobju treh mesecev. Prvi kviz je bil tematsko vezan na knjižnice. Mladostniki so lahko odgovarjali na vprašanja, povezana s knjigami, knjižnicami, posebej so spoznali ormoško knjižnico. V januarju smo izžrebali nagrajenko in ji podarili praktično nagrado.

V obdobju prvih treh mesecev leta 2022 je možno reševati stripovski kviz. V njem lahko sodelujoči odgovarjajo na vprašanja o zgodovini stripa ter o stripovskih ustvarjalcih in njihovih junakih. Mladi si lahko pomagajo tudi s priloženim seznamom knjižnih in spletnih virov, natančnejša navodila za reševanje pa so dostopna na spletni strani knjižnice. Veseli bomo, če bomo s tem kvizom spodbudili tudi k poseganju po stripih, saj že več let skrbimo za to, da dopolnjujemo zbirko s kakovostnimi novimi naslovi.

Če ste torej stari od 9 do 13 let in vas veseli iskanje odgovorov na raznih področjih, vabljeni k reševanju spletnih kvizov. Naslednja tema?... Še ne izdamo. :)

Za reševanje kviza kliknite povezavo.

Uspešno reševanje!



Več v Kultura in izobraževanje