GZ Križevci z novimi operativci

»Najdaljši« tečaj za operativnega gasilca je uspešno zaključilo kar 28 kandidatk in kandidatov, kar je v tem času svojevrsten uspeh.

Prlekija-on.net, nedelja, 23. januar 2022 ob 11:00
GZ Križevci z novimi operativci

GZ Križevci z novimi operativci

V preteklem vikendu je v Križevcih potekalo sklepno dejanje v usposabljanju kandidatov za gasilca operativca. Operativni gasilec je oseba, ki sme izvajati naloge zaščite in reševanja pri nesrečah, izpolnjevati pa mora tudi določene pogoje, v prvi vrsti sta to strokovna usposobljenost in psihofizična sposobnost za opravljanje operativnih nalog.

Tokratni tečaj je v več vidikih poseben. Začetek usposabljanja sega v čas pred epidemijo, s teoretičnim delom smo namreč pričeli v januarju 2020. Za nadaljevanje smo se odločili šele jeseni lanskega leta, ko smo pod strogimi PCT pogoji lahko zagotovili varno usposabljanje tako za kandidate kot tudi za inštruktorje in pričeli s praktičnim delom usposabljanja, ki je potekal izmenično od oktobra do decembra. Kljub temu, da je od teoretičnega dela preteklo že več kot leto in pol, so tečajniki svoje znanje brez večjih težav nadgradili pod mentorstvom izkušenih gasilskih inštruktorjev.

GZ Križevci z novimi operativci

Ves trud je bil poplačan v soboto, 15. januarja 2022, ko so kandidati stopili pred Izpitno komisijo, ki jo je imenovala Gasilska zveza Slovenije. »Najdaljši« tečaj za operativnega gasilca je uspešno zaključilo kar 28 kandidatk in kandidatov, kar je v tem času svojevrsten uspeh.

Gasilska zveza Križevci se zahvaljuje predavateljem, inštruktorjem in predstavnikoma Gasilske zveze Slovenije za uspešno izvedbo tečaja in zaključnih izpitov.

Največje spoštovanje pa seveda gre kandidatkam in kandidatom, ki so vztrajali dve leti ter usklajevali prosti čas, študijske in/ali službene obveznosti in se na koncu pred Izpitno komisijo izkazali z odličnim znanjem. Čestitamo in - dobrodošli med križevskimi operativci, katerih število se je v soboto povečalo na 280!

Vse omenjeno pa ne pomeni, da bo GZ Križevci »sedela na lovorikah«. Že v naslednjem tednu bodo odprte prijave za Tečaj »gasilec pripravnik«, kar je odskočna deska, da nekdo lahko postane gasilec. Veselimo se ponovnega druženja z mladimi.

Z gasilskim pozdravom - NA POMOČ!

Besedilo: Rajko Veršič
FOTO: Daniel Lesničar, Rajko Veršič



Več v Kultura in izobraževanje