Znanemu glasbeniku, ki mu je na Razkrižju pogorela hiša, na pomoč z dobrodelnim koncertom

7. marca 2022 je članu skupine Langa Jožetu Kontrecu, ki si je pred kratkim čudovito obnovil staro hišo na Razkrižju 1 in se vanjo 1. marca vselil skupaj s svojo partnerico, zgodila nesreča. Hiša je popolnoma pogorela.

Prlekija-on.net, petek, 1. april 2022 ob 10:19
Hiša je pogorela

Hiša je pogorela

Vljudno vabljeni na dobrodelni koncert za družino, ki jim je pogorela hiša na Razkrižju 1. 7. marca 2022, se je znanemu glasbeniku, članu skupine Langa Jožetu Kontrecu, ki si je pred kratkim čudovito obnovil staro hišo na Razkrižju 1 in se vanjo 1. marca vselil skupaj s svojo partnerico, zgodila nesreča. Hiša je popolnoma pogorela.

Vsi, ki smo njegovo obnovo zapuščene hiše spremljali, smo ga občudovali koliko volje in dela je vložil v to obnovo, vanjo je vložil tudi vse svoje prihranke. V požaru je bilo uničeno vse, tudi vsa oprema v stanovanju, večina na novo nabavljena, vsi razstavljeni instrumenti... Oba sta ostala tudi brez oblačil in vsega, kar je za normalno življenje potrebno.

Kratek posnetek kaže razsežnost požara

Na Razkrižju pogorela hiša znanemu glasbeniku


Mnogi ljudje na Razkrižju so Jožeta in njegovo partnerico v slabem letu od kar je bival v teh krajih, spoznali in ju vzeli za svoja. Jože pa je ljudem to dobroto vračal s pripravljenostjo vodenja razkriške tamburaške skupine.

Nekateri so mu prostovoljni prispevek že namenili, vsem drugim pa je ponujena možnost preko humanitarne organizacije Rdečega križa Ljutomer, kjer je na računu določen sklic za ta namen.

Rdeči križ Slovenije - Območno združenje Ljutomer, številka računa: SI56 0317 3100 0925 555,
sklic: 00 7600-22-1, koda namena: CHAR, pripis: pomoč družini Kontrec.

Dobrodelni koncert bo v nedeljo, 3.4.2022, ob 16. uri v Domu kulture Razkrižje.

Nastopajo:
1 KLAPA SKALA
2. FREDI MILER
3. ELENA HUDIN
4. MIŠO KONTREC
5. MEĐIMURSKI DEČKI
6. BARBARA PRELOG
7. GORAZD ADEMOVIČ
8. LOTMERŠKI TAMBURAŠI
9. FRANC GORZA
10. VIOLINISTKA MIRJAM MAH PINTARIČ
11. FOLKLORNA SKUPINA BELTINCI
12. URI - SAŠA
13. TAMBURAŠKA SKUPINA BISERNICA
14. PIŠTEK
15. LANGA
16. DRAGO JOŠAR

Voditelj: SAMO TUŠ - KORL (KOVAČNICA)