Dijakinja GFML državna prvakinja iz nemškega jezika

Dijakinja 4. a Robertina Djačkaj je tekmovala v kategoriji D (4. letnik, nemščina kot 1. tuji jezik) in postala državna prvakinja, saj je na državnem tekmovanju dosegla odličen rezultat, skupno 99 %.

Prlekija-on.net, četrtek, 7. april 2022 ob 10:19
Robertina Djačkaj

Robertina Djačkaj

Dijaki ljutomerske gimnazije na različnih tekmovanjih dosegajo odlične rezultate, med drugim tudi iz nemškega jezika. Februarja je GFML gostila državno tekmovanje iz nemščine za 3. in 4. letnike, ki se ga je udeležilo 170 dijakov iz celotne Slovenije. Dijaki so tekmovali v šestih kategorijah, preizkusili so se v bralnem razumevanju, poznavanju slovničnih struktur, besedotvorju in v pisnem sporočanju.

Na državno tekmovanje je bilo uvrščenih sedem dijakov GFML. V kategoriji A (3. letnik, nemščina kot 1. tuji jezik) sta tekmovala Jan Smolko, ki je na državnem tekmovanju dosegel 4. mesto in Hana Vozlič, ki je dosegla 8. mesto. V kategoriji E je GFML zastopala dijakinja Chiara Nidorfer.

Še posebej so ponosni na izjemen rezultat dijakinje 4. a Robertine Djačkaj, ki je tekmovala v kategoriji D (4. letnik, nemščina kot 1. tuji jezik) in postala državna prvakinja, saj je na državnem tekmovanju dosegla odličen rezultat, skupno 99 %. Njena mentorica je bila Martina Vogrinec. Dijakinji in mentorici čestitamo za odličen rezultat!Več v Kultura in izobraževanje