Razkriški župan novo leto pričakal na meji, kjer so se opolnoči dvignile rampe

Malo pred polnočjo se je župan Občine Razkrižje, Stanko Ivanušič pridružil policistoma, ki sta točno ob izteku leta 2022, 1.1.2023, dvignila rampi na mejnem prehodu na Gibini.

Prlekija-on.net, nedelja, 1. januar 2023 ob 09:04

Objavil/a Stanko Ivanušič dne Sobota, 31. december 2022

Opolnoči so se med Slovenijo in Hrvaško dvignile rampe

Župan Občine Razkrižje, Stanko Ivanušič, se je odločil, da bo minute ob prehodu iz starega, v novo 2023. leto, dočakal s slovenskim in hrvaškim policistom, ki sta ta večer bila dežurna na Mejnem prehodu na Gibini. To sta bila policista Jože Zamuda na slovenski strani in Saša Sović na hrvaški strani. "Točno ob polnoči sta bila pripravljena vsak na eni strani ceste in ob odštevanju zadnjih sekund, oba hkrati, dvignila rampi. Nekoliko čustveno sta si segla v roko, voščila ob novem letu, voščil sem jima tudi sam in posnel ta dogodek," je ob tem zapisal župan.

Kot še je zapisal, je to hkrati bilo slovo hrvaškega policista od slovenskega kolega, saj se je s tem njegovo delovno službovanje na Mejnem prehodu Gibina zaključilo, naprej bo zaposlen na policijski postaji v Murskem Središču. Slovenski policisti bodo na tem mejnem prehodu še nekaj časa službovali, vendar več ne bodo kontrolirali potnikov.

"Od danes naprej torej lahko mejo med Slovenijo in Hrvaško prestopamo kjerkoli, vendar pri sebi moramo imeti veljavni osebni dokument.
Danes, 1.1.2023 bom v kraju Šafarsko, na parkirišču pri Eko tržnici, med 10. in 10,30 uro, sprejel župane oz. načelnike občin Županije medžimurske, ki se bodo z avtobusom zapeljali skozi mejne prehode, ki vodijo v smeri Slovenije, torej tudi skozi Gibinski mejni prehod. Vsi, ki boste lahko, vas vabim, da se mi pridružite
," še je ob tem zapisal ter priložil še nekaj utrinkov, ki so pomemben del zgodovine.

Mejni prehod

S 1. januarjem spremembe pri prehajanju meje med Slovenijo in Hrvaško


MALO PRED POLNOČJO SEM SEM SE PRIDRUŽIL POLICISTOMA, KI STA TOČNO OB IZTEKU LETA 2022, 1.1.2023, DVIGNILA RAMPI NA...

Objavil/a Stanko Ivanušič dne Sobota, 31. december 2022


Več v Gospodarstvo