Branku, ki mu je požar vzel tudi njegovo znamenito frajtonarco, danes podarili novo

Številni dobri ljudje, sosedje, prijatelji, so Branku priskočili zelo hitro na pomoč. Predaja frajtonarce je bila zelo ganljiva, brez solz ni šlo. Seveda pa jo je Branko tudi takoj preizkušal.

Prlekija-on.net, nedelja, 19. februar 2023 ob 15:27
Nova frajtonarca za Branka

Nova frajtonarca za Branka

Požar, ki je pred desetimi dnevi zajel hišo številnim ljudem poznanega veseljaka in muzikanta Branka Vrbančiča iz Radomerja, mu je vzel prav vse. Tudi njegovo najzvestejšo življenjsko sopotnico, njegovo frajtonarco.

Številni dobri ljudje, sosedje, prijatelji, so Branku priskočili zelo hitro na pomoč. Streho nad glavo se mu je hitro priskrbelo, a je žalost zaradi harmonike bila neutolažljiva. Preveč spominov ga je vezalo na njo in vse njegovo življenje je bilo povezano z njo. Nešteto gostij, prireditev, predvsem pa številne športne prireditve doma in v tujini so bile njegov avditorij. Med drugim je igral tudi na samem stadionu na Evropskem prvenstvu v nogometu leta 2000 v Charleroiju, kamor se je prvič uvrstila tudi Slovenija.

Tako so danes njegovi prijatelji in sovaščani Branku pripravili prijetno presenečenje. Zelo hitro so se odzvali na pobudo, da se Branku kupi nova frajtonarca, in po samo tednu dni zbiranja sredstev so danes Branku že predali novo, ki jo je priskrbel znani muzikant, tudi domačin, Božidar Štiberc.

Predaja frajtonarce je bila zelo ganljiva, brez solz ni šlo. Seveda pa jo je Branko tudi takoj preizkušal.

Ob takih dogodkih se je še enkrat več pokazalo kako znamo ljudje stopiti skupaj, ko je to res potrebno. Pomagati, osrečiti, razveseliti in dati upanje je nekaj neprecenljivega.

Želimo pa si seveda, da bo Brankova pesem še dolgo zvenela.

Požar v Radomerju

V Radomerju zagorela hiša




Več v Kultura in izobraževanje