Slovenski med odslej na spletni medeni tržnici

Odpiralni čas spletne medene tržnice je 24 ur na dan, 7 dni v tednu

Prlekija-on.net, torek, 15. november 2011 ob 12:133
Zadruga za razvoj čebelarstva je odprla novo spletno medeno tržnico, na kateri lahko vsi zainteresirani kupujejo slovenske medene izdelke višje kakovosti z zaščiteno geografsko označbo.

Hitro, udobno in enostavno naročanje ter dostava naročenih izdelkov po pošti na dom so glavne prednosti spletnega nakupovanja. Odpiralni čas spletne medene tržnica je 24 ur na dan, 7 dni v tednu na spletnem naslovu: www.slovenski-med.si. Spletna medena tržnica ponuja pestro izbiro različnih okusov medu, medene izdelke za zdravje, medene pijače in darilni program medenih izdelkov. Vsi medeni izdelki so višje kakovosti in pridelani izključno v Sloveniji pri slovenskih čebelarjih.

Na Zadrugi za razvoj čebelarstva so se za odprtje spletne medene tržnice odločili predvsem zato, da bi potrošnikom olajšali dostop do slovenskega medu z zaščiteno geografsko označbo. S tem želijo spodbuditi potrošnike, da kupujejo kakovosten, slovenski med in s tem posredno podprejo domače čebelarje.

Ime Slovenski med z zaščiteno geografsko označbo lahko uporablja le pridelovalec medu, ki je zanj pridobil certifikat v skladu s strogimi EU in slovenskimi predpisi ter je izpostavljen rednim kontrolam kakovosti.

Kako prepoznamo slovenski med z zaščiteno geografsko označbo?
Slovenski med mora biti označen z nalepko z napisom Slovenski med in s spremljajočim nacionalnim oziroma evropskim simbolom, ki označuje geografsko označbo. Zaščitna nalepka mora biti prelepljena čez pokrov kozarca, tako da tega ni mogoče odpreti, ne da bi pretrgali nalepko. Vsak kozarec medu s to nalepko mora biti opremljen še z etiketo, ki vsebuje podatke v skladu z veljavno zakonodajo o označevanju predpakiranih živil ter Pravilnikom o medu.

S slovenskim medom proti prehladu
Med blagodejno vpliva na zdravje in dobro počutje, še posebej slovenski med, ki je izredne kakovosti. Zdravilne lastnosti medu so poznali že stari Egipčani, saj je bil zanje med vsakdanje krepčilo. Za dvig imunskega sistema lahko tako poskrbimo že sami, še pred prihodom viroz in prehladnih obolenj. Dnevno uživanje medu krepi imunski sistem, saj ima protibakterijske lastnosti in tako zavira razvoj bakterij in virusov. Med lajša bolečine pri vnetem grlu in blaži kašelj. Pomagamo si lahko s preprostim receptom:
Nasvet za pomiritev kašlja:

1 čajna žlička slovenskega medu
1 čajna žlička limoninega soka
1 čajna žlička jabolčnega kisa

Zmešajte limonin sok, med in kis. Ob prehladu ali kašlju vzemite
1 čajno žličko mešanice na vsake 2-3 ure ali po potrebi.


Več v Slovenija