Karitas - srce, ki vidi, čuti in odgovori na stisko

Dobrodelni koncert Župnijske Karitas Mala Nedelja

Branko Košti, torek, 24. januar 2012 ob 17:36
Dobrodelni koncert

Dobrodelni koncert

Župnijska Karitas Mala Nedelja že od začetka svojega delovanja vsako leto organizira dobrodelni koncert, izkupiček katerega nameni pomoči najbolj potrebnim župljanom. Prejšnja leta se je koncert odvijal v mesecu decembru, letos so se ga odločili izvesti v ponovoletnem času.

Tema pastoralnega leta 2012 je "Pravičnost v ljubezni" in iz njega izhaja letošnje geslo tedna Karitas "Srce, ki vidi", in ni dovolj samo videti, ampak tudi čutiti čedalje hujšo stisko ljudi in kar je najpomembnejše, na stisko tudi odgovoriti ter jo poskušati vsak po svojih močeh tudi omiliti.

V soboto, 21. januarja, so dvorano kulturnega doma napolnili številni obiskovalci, namenjeni prispevati vsak po svojih zmožnostih v dobrodelne namene, v zahvalo za dar pa so lahko spremljali kvaliteten kulturni program, v katerem se je predstavila domača folklorna skupina, otroški cerkveni pevski zbor, družina Stajnko, Završki fantje, Cerkveni mešani pevski zbor Sv. Ilija iz Šentilja, glasbena skupina Navdih, ki jo sestavljajo zaposlene v DOSOR- ju v Radencih, za humor sta poskrbela
učenca OŠ Mala Nedelja Mišel Sušnik in Niki Zmazek v vlogah Micike in Frančeka, še posebej pa so razgrele publiko atraktivne plesalke plesne skupine Društva kmečkih žena in deklet iz Sv. Jurija ob Ščavnici.

Koncert sta spremljala tudi domači župnik in hkrati predsednik ŽK Tomislav Roškarič in generalni tajnik škofijske Karitas Jožef Kociper, ki sta oba nagovorila prisotne, se zahvalila za njihov prispevek, nastopajočim pa za predstavljeni program.

Vsi obiskovalci so bili po koncertu pogoščeni z dobrotami, katere so pripravile skrbne gospodinje, manjkala ni dobra kapljica vrlih vinogradnikov, zato se je druženje v sproščenem vzdušju in ob pesmi zavleklo pozno v noč.


Več v Kultura in izobraževanje