Vinski šampion Hudi maček bo letos izbran v mednarodni konkurenci

Grossmannovo vinsko tekmovanje je vsako leto večje - letos je izbor mednarodni

Prlekija-on.net, sreda, 28. marec 2012 ob 11:32
Hudi maček

Hudi maček

Grossmannov festival v svojem vinskem delu programa vabi vinarje na razpis, na katerega se lahko prijavijo do 1. junija 2012. Letos je izbor mednarodni.

Tekom Grossmannovega festivala fantastičnega filma in vina filmski gostje na posebnih degustacijah z ocenjevanjem izbirajo najimenitnejše vino. Ob zaključku festivala se na podlagi ocen, izbere in nagradi šampiona.

Na lanskem Grossmannovem nacionalnem izboru Vinskega Šampiona Hudega mačka, je nagrado prejela KZ Metlika, za vino Chardonnay izbor 2009.

Prispele vzorce bo strokovno ocenila mednarodna komisija, na jubilejnem 10. Salonu Jeruzalem, ki bo potekal 9. junija letos. Štirje najboljše ocenjeni vzorci se bodo uvrstili v tekmovalni program Grossmannovega festivala. Degustacije na festivalu bo izvajalo Kulturno in izobraževalno društvo Kelih. Podelitev prestižne nagrade Vinski šampion Hudi maček bo na zaključni prireditvi Grossmannovega festivala v Ljutomeru.

Vinski program letošnjega festivala bo ponovno vključeval zanimive in promocijsko koristne dogodke: vodene degustacije za goste festivala, obiski vinskih kleti, možnost prodaje tekmovalnih vzorcev obiskovalcem festivala, Salon filma in vina (v sodelovanju s Salonom Jeruzalem), Grossmannova pot filma in vina (pohod), predstavitve filmov in vina - meseca maja na filmskem festivalu v Cannesu.

Slovenske vinarje vabijo k priložnosti za mednarodno predstavitev in promocijo svoje žlahtne kapljice. Pogoje razpisa in pravila ocenjevanja so objavljeni na spletni strani festivala: www.grossmann.si/razpisi/vinski-sampion-hudi-macek

Grossmannov festival fantastičnega filma in vina bo letos potekal od 16. do 21. julija.


Več v Kultura in izobraževanje