Foto natečaj Lepote Prlekije II

Sodelujte v nagradnem foto natečaju

Prlekija-on.net, četrtek, 10. maj 2012 ob 10:01
V ozadju lanska zmagovalna fotografija, avtor: Ciril Ambrož

V ozadju lanska zmagovalna fotografija, avtor: Ciril Ambrož

Portal Prlekija-on.net v sodelovanju z Občino Ljutomer in Lokalno turistično organizacijo (LTO) Prlekija Ljutomer prireja nagradni foto natečaj Lepote Prlekije II. Tema natečaja so fotografije, ki lahko prikazujejo kakršenkoli motiv, pokrajino, ... iz Prlekije. Najboljše fotografije bodo razstavljene na Glavnem trgu v Ljutomeru v sklopu prireditve Lotmerk v cvetoči pomladi.

Natečaj traja od 10. 05. do 27. 05. 2012, komisija pa bo izmed prispelih fotografij, ki ustrezajo pogojem, izbrala tri (3) najboljše, avtorji le-teh pa bodo prejeli glavne nagrade.

Nagrade:
1. nagrada: 150 € (bruto)*,
2. nagrada: 100 € (bruto)*,
3. nagrada: 2x karton vrhunskega vina.
Vse nagrade podarja LTO Prlekija Ljutomer.
Vsi sodelujoči: majica Prlekija-on.net, podarja Prlekija-on.net.

Lepote Prlekije - na ogled vse fotografije
Vse fotografije lanskega foto natečaja Lepote Prlekije

Komisija bo v treh dneh po zaključku natečaja javno objavila seznam nagrajencev na spletnem portalu Prlekija-on.net, vsi nagrajenci pa bodo obveščeni tudi po e-naslovu. Nagrajenci bodo nagrade prejeli v tridesetih dneh po objavljenem izboru nagrajencev.

Razstava fotografij bo na Glavnem trgu v Ljutomeru, v soboto 02. 06. 2012 (v primeru dežja v šotoru na Glavnem trgu Ljutomer). Razglasitev zmagovalcev bo v soboto, 02. 06. 2012 v šotoru na Glavnem trgu ob 10.15 uri.

V nagradnem natečaju lahko sodelujejo le fizične osebe s stalnim prebivališčem v Sloveniji. V nagradnem natečaju sodelujejo ljubitelji fotografije, ki želijo s svojimi fotografijami prispevati k večji prepoznavnosti Prlekije doma in v tujini.

Vsak sodelujoči v nagradnem natečaju, torej avtor fotografije, mora podati vse podatke (ime in priimek, naslov, e-poštni naslov), da ga bodo organizatorji lahko kontaktirali. Vsak lahko sodeluje z največ tremi fotografijami in lahko prejme samo eno nagrado. Če bo isti avtor poslal več fotografij kot tri, štejejo prve tri, ki so prispele k nam oz. prve tri po abecednem vrstnem redu.

Letošnja razlika je torej, da posamezen avtor lahko sodeluje samo s tremi fotografijami. Zato naredite izbor in skrbno izberite svoje fotografije, za katere menite, da so najboljše. Če ste sodelovali že na lanskem natečaju, fotografije naj ne bodo iste, ki ste jih že takrat poslali, saj le-te ne bodo štele v izbor.

V nagradnem natečaju ne smejo sodelovati osebe, ki so zaposlene pri organizatorjih nagradne igre, osebe, ki so zaposlene v partnerskih organizacijah, člani strokovne žirije ter ožji družinski člani zgoraj naštetih.

Dimenzije in lastnosti fotografij:
Vsaj 3.600 x 2.400 slikovnih točk, format JPG, brez kompresije,
100 odstotna kakovost, velikost v KB posamezne fotografije je neomejena.
Zaželjeno je, da so iz fotografije razvidni EXIF podatki.

Avtorji svoje fotografije pošljejo na e-naslov info@prlekija-on.net s pripisom "Za natečaj". V sporočilu morajo biti navedeni kontaktni podatki (ime in priimek, naslov, e-naslov), priložena fotografija, ki ustreza pogojem ter ustrezno ime fotografije, ki jo poljubno poimenujete. Organizator bo ustrezne fotografije sproti postavil na ogled v fotogaleriji na spletnem portalu Prlekija-on.net.

Pred sodelovanjem si preberite celotna pravila uporabe.

*Organizator nagradne igre bo obračunal in plačal akontacijo dohodnine (od izhodišče bruto nagrade) po stopnji 25% v skladu s 131. členom Zakona o dohodnini in 132. členom Zakona o davčnem postopku. Bruto vrednost nagrade se všteva v letno davčno osnovo (pri odmeri dohodnine), če presega vrednost 42 EUR.


Več v Zanimivosti