»Se poznamo?«

Prireditev v sklopu občinskega praznika Občine Gornja Radgona

Prlekija-on.net, četrtek, 27. september 2012 ob 00:45
Prireditev bo v sredo, 3. oktobra, ob 19. uri, v avli Osnovne šole Gornja Radgona

Prireditev bo v sredo, 3. oktobra, ob 19. uri, v avli Osnovne šole Gornja Radgona

Letošnje praznovanje v Občini Gornja Radgona bodo s skupnim nastopom na prireditvi popestrili tudi člani in članice različnih ljubiteljskih kulturnih društev in skupin iz domačega okolja.

V organizaciji JSKD – OI Gornja Radgona, z vodjo in pobudnico Simono Pirc Katalinič na čelu, ob pomoči Osnovne šole Gornja Radgona ter Občine Gornja Radgona, se nam obeta prireditev, na kateri bodo obiskovalci imeli priložnost spoznati ustvarjanje in poustvarjanje v ljubiteljski kulturi. Ob voditelju Tinetu Koviču bodo imeli priložnost preživeti prijeten večer v krogu umetnikov, katere morda dnevno srečujejo na cesti in za mnoge med njimi sploh ne vedo, da so zapisani ljubiteljski kulturi.

Eden poglavitnih razlogov za pripravo prireditve s tako pestro izbiro nastopajočih, ki se bodo publiki predstavili v sredo, 3. oktobra, ob 19. uri, v avli Osnovne šole Gornja Radgona, je bila želja ustvarjalcev v ljubiteljski kulturi na območju Gornje Radgone, po večji medsebojni povezanosti in sodelovanju, kakor tudi želja, da skupaj dosežejo večjo prepoznavnost doma in širše.

Pobudi so se brez zadržkov priključila nekatera znana, pa tudi manj znana društva in skupine. Pihalni orkester Gornja Radgona je s svojo dolgoletno tradicijo (prvič ga omenjajo davnega leta 1911) prav gotovo eden nepogrešljivih gostov na domala vseh prireditvah v Gornji Radgoni. Ob tem pa nikakor ne smemo pozabiti na njihove mednarodne nastope, povezovanje in uspehe.

Z vami bo tudi Harmonikarski orkester Gornja Radgona. Po letih imajo sicer nekoliko manj izkušenj, kar pa nikakor ne pomeni, da so manj prepoznavni med ljubitelji tovrstne glasbe. Za gledališki vložek bo poskrbela manj poznana skupina teh ljubiteljskih igralcev, poimenovana – »Doj pretočeni Prleki«, z avtorskim skečem, ki je bil maja letos na 6.Festivalu skečev Pomurja v Pečarovcih nagrajen kot najboljši skeč festivala.

Še leto starejša od Pihalnega orkestra je Tamburaška skupina KD Peter Dajnko Črešnjevci. Le kdo ne pozna njihove prepoznavne glasbe, ki popestri prenekatero prireditev in s tem ohranja spomin in tradicijo stare tamburaške glasbe.

Za glasbo iz povsem drugačnega okolja, drugačnih ritmov in izročila, pa bodo poskrbeli člani Take Nine Orchestra. Skupina devetih glasbenikov nas bo popeljala v obdobje jazza, swinga, dixielanda, ter latino jazza. V času prireditve se bo Osnovna šola Gornja Radgona spremenila v galerijo, v kateri bodo svoje umetnine na ogled postavile članice in člani Likovnega društva Gornja Radgona, ki tudi sicer že vrsto let razstavljajo v domačem okolju, kakor tudi v tujini. Njihovo ustvarjanje je tesno prepleteno s prijateljevanjem, druženjem in pozitivno energijo.

Razstavo Likovnega društva bodo dopolnile še umetniške fotografije, ki so jih posnele članice in člani Fotokluba Proportio divina Gornja Radgona. Mnoge med temi fotografijami so bila razstavljene tudi v tujini, kjer so bile deležne ugodnih kritik in tudi nagrad.

V Gornji Radgoni se nam torej obeta zanimiva, zabavna, predvsem pa pestra prireditev, ki je nikakor ne smete zamuditi.


Več v Kultura in izobraževanje