Uspel »SE POZNAMO ?« kulturnikov

Predstavitev sedmih od petnajstih društev v Gornji Radgoni

Filip Matko, četrtek, 4. oktober 2012 ob 09:32
Pihalni orkester Gornja Radgona

Pihalni orkester Gornja Radgona

Območna izpostava Javnega sklada za kulturne dejavnosti v Gornji Radgoni, katere vodja je Simona Pirc Katalinič, je v sodelovanju z nekaterimi kulturnimi društvi in skupinami (vključenih jih je skupno 15 !) v sklopu občinskega praznika Občine Gornja Radgona pripravila prireditev z naslovom »SE POZNAMO ?«.

Bogat kulturni program sedmih kulturnih društev je potekal v avli Osnovne šole Gornja Radgona v sredo, 3. oktobra, od 19. ure dalje. Že pred tem pa sta na šolskih hodnikih in avli šole priložnostno razstavo del svojih članic in članov pripravila Fotoklub Proportio divina Gornja Radgona in Likovno društvo Gornja Radgona.

Pozdravni nagovor zbranim je namenil ravnatelj Osnovne šole Dušan Zagorc, ob njem pa še direktor Javnega sklada za kulturne dejavnosti Slovenije, mag. Igor Teršar. In že je sledil nastop Pihalnega orkestra Gornja Radgona, ki ga je napovedal povezovalec programa Tine Kovič. Orkester je pod vodstvom dirigenta Rudija Vulca izvedel tri glasbene točke, s tremi glasbenimi točkami pa se je predstavil tudi Harmonikarski orkester Gornja Radgona, ki ga kot dirigentka vodi Olga Radolič. Sledil je nastop treh igralcev (Sonja Karlo, Roman Marič in Bojan Šulek) Gledališke skupine »Doj pretočeni Prleki«, ki so izvedli skeč Roman Mariča »Pepek v ordinaciji«. Kulturni večer se je nadaljeval in zaključil z glasbo. S tremi skladbami je nastopila Tamburaška skupina Kulturnega društva Peter Dajnko Črešnjevci pod umetniškim vodstvom Danila Banfija, za zaključek večera pa je še Radgonski saksofonisti Take Nine Orchestra pod umetniškim vodstvom Franeka Radoliča izvedla pet skladb. Ves čas kulturnih nastopov je skupina petih članic Likovnega društva Gornja Radgona na odru pred javnostjo slikala skupinsko sliko, ki so jo podarili organizatorju, Območni enoti JSKD Gornja Radgona. Prav tako so likovniki prispevali slikice formata 20 x 15 cm za priložnostna spominska darilca vsem nastopajočim skupinam, ki jih je ob zahvali vsem kulturnikom na zaključku prireditve, ob gromkem aplavzu številnega občinstva, razdelila Simona Pirc Katalinič. Likovniki pa so prejeli fotografijo Fotokluba Proportio divina Gornja Radgona.

Vsekakor je treba izreči pohvalo Območni enoti JSKD Gornja Radgona ter sodelujočim kulturnim skupinam za tokratni kulturni večer ob občinskem prazniku Občine Gornja Radgona. Še posebej pohvalna pa je iztočnica tega kulturnega večera, da bo prireditev »Se poznamo ?« postala v bodoče stalnica vsakoletnega kulturnega dogajanja v Gornji Radgoni.


Več v Kultura in izobraževanje