Abraham prinesel lovsko prežo

Sosedu so ob srečanju z Abrahamom izdelali lovsko prežo

Branko Košti, petek, 21. december 2012 ob 21:241
Sosedje so Mirku izdelali pravo lovsko prežo

Sosedje so Mirku izdelali pravo lovsko prežo

Častitljivi mož Abraham se je letos še zadnjič ustavil na Kuršinščaku, zaselku vasi Kuršinci v neposredni bližini Male Nedelje. Tokrat je obiskal zapriseženega pripadnika zelene bratovščine Mirka Geriča. In, kot je med prijatelji tukaj lepa navada, je tudi on dobil darilo, ki najbolj ponazarja njegovo delo oziroma hobi. Sosedje so mu namreč izdelali pravo lovsko prežo.

Prežo so izdelali pri sosedu, na večer Mirkovega srečanja z Abrahamom, v petek, 21. decembra, so jo pripeljali in postavili pred njegovo hišo. Času primerno so jo okrasili in osvetlili, zraven pa postavili še mini živalski vrt. Pri delu jih ni oviral mraz in rahlo sneženje, saj je bilo poskrbljeno tudi za tekoče ogrevanje. Seveda so vse delo opravili brez njegove vednosti, zato je bilo Mirkovo presenečenje ob vrnitvi iz službe veliko in polno navdušenja.

Kako resno jemljejo možje v Kuršincih tovrstne zadeve pokaže dejstvo, da jih je kar nekaj predčasno zapustilo novoletne zaključke v svojih kolektivih, da so lahko polepšali praznovanje svojemu sosedu in prijatelju. Še zahtevnejše naloge pa jih čakajo v prihajajočem letu, saj se bodo z Abrahamom srečale kar tri njihove žene oz. sosede.


Več v Zanimivosti