Ponekod so že v letu 2013

V Ljutomeru bo Silvestrovanje na Glavnem trgu s Slovenskogoriškim kvintetom

Prlekija-on.net, ponedeljek, 31. december 2012 ob 12:36
Silvestrska noč bo mrzla in rahlo meglena

Silvestrska noč bo mrzla in rahlo meglena

Slovenija je danes v pričakovanju novega leta, v novo leto pa so že vstopili prebivalci na idiličnih tihomorskih otokih Samoa, Tokelau in Kiribati, v letu 2013 pa so tudi že na Tongi, Fidžiju in Novi Zelandiji.

Ob 14. uri po srednjeevropskem času so bili na vrsti še Avstralci, kjer so pri mostu Harbor Bridge spet pripravili veličasten ognjemet, za katerega so namenili 6,9 milijona ameriških dolarjev. Ognjemet naj bi si ogledalo 1,5 milijona ljudi.

V novo leto bo nato vstopila še Antarktika, Azija, Evropa in Amerika, kjer bodo zadnji v novo leto vstopili na Havajih. V Evropi bodo sicer v novo leto najprej stopili v Rusiji.

V Ljutomeru s Slovenskogoriškim kvintetom
Silvestrovanje in zabava na prostem bo v Ljutomeru na Glavnem trgu, z ansamblom Slovenskogoriški kvintet. Obeta se nepozabna noč v objemu okrašenega Ljutomera, lepih želja in ognjemeta.

Program:
20.00 - SILVESTROVANJE NA PROSTEM NA GLAVNEM TRGU
22.00 - ZABAVA Z SLOVENSKO GLASBENO SKUPINO SLOVENSKOGORIŠKI KVINTET
23.00 - 24.00 - NAGRADNE IGRE ZA OBČANE
00.00 - ODŠTEVANJE DO NOVEGA LETA IN GOVOR ŽUPANJE
00.20 - ZABAVA NA PROSTEM, ANSAMBEL SLOVENSKOGORIŠKI KVINTET
02.00 - KONEC GLASBENEGA PROGRAMA

Noč bo mrzla in rahlo meglena
Po vremenskih napovedih bo Silvestrska noč po večini države pretežno jasna, medtem ko bo v nižinah megleno, kar pa ne bo zmanjšalo vidljivosti ognjemetov. Vreme bo tako naklonjeno Silvestrovanju na prostem, temperature ponoči pa bodo po večini države od -1 do -3 stopinje Celzija.


Več v Zanimivosti