Pri Vrbnjakovih v Kuršincih ponosni na poštno kočijo

Družina Vrbnjak je lansko leto postala skrbnik poštne kočije, katero so kupili slovenski partnerji, v okviru mednarodnega projekta 5 poštnih kočij

Jože Žerdin, četrtek, 16. januar 2014 ob 14:061
Gospodar Anton in hkrati tudi kočijaž poštne kočije

Gospodar Anton in hkrati tudi kočijaž poštne kočije

V Kuršincih pri Mali Nedelji v Prlekiji se družina Vrbnjak ukvarja z ekološko turistično kmetijo. Kmetijo vodita gospodar Anton in njegova žena Mira, ki se poleg kmetovanja ukvarjajo tudi z dopolnilno dejavnostjo turizmom na podeželju.

Na kmetiji redijo tudi šest konjev, ki so namenjeni za ježo in za prevoz njihovih turistov, ki pridejo k njim na dopust. Turistom nudijo apartmaje, pri njih si lahko kuhajo, ponujajo jim vsak dan svežo doma pridelano ekološko zelenjavo in doma pridelane mesnine. Veliko turistov prihaja k njim na dopust iz Slovenije, veliko pa jih pride tudi iz Nemčije, Belgije, Norveške in drugih evropskih državah. Ti turisti, ki prihajajo k njim na dopust se hočejo spočiti v naravnem mirnem okolju, nekatere pa tudi zanima kmečko življenje. Mnogi tudi radi posedajo pri ribniku, nekateri pa tudi zahajajo konje.

Družina Vrbnjak je lansko leto postala skrbnik poštne kočije, katero so kupili slovenski partnerji, v okviru mednarodnega projekta 5 poštnih kočij. Za njihovo turistično kmetijo je to velika pridobitev, kajti nedaleč stran ležijo Bioterme Mala Nedelja, s katerimi dokaj tesno sodelujejo. S poštno kočijo se že nekaj časa vozijo njihovi turisti in turisti iz Bioterm Mala Nedelja. To poštno kočijo vlečeta dva Vrbnjakova konja, pelje se lahko do osem potnikov, ki so nameščeni v zelo udobni zaprti kabini in so tako zavarovani pred vetrom, soncem in dežjem.

Vožnja s to kočijo po Prlekiji, katero vlečejo konji, je udobna, sproščena in iz nje je lepo opazovati okolico in naravo. Družina Vrbnjak si prizadeva, da bi vsako leto prišlo vse več novih turistov, ki bi pri njih dopustovali in bi preizkusili to novo pridobitev.


Več v Zanimivosti