Likovni izdelki šolarjev s Kapele in Radencev

Poglabljanje medgeneracijskega sodelovanja šol z DOSOR-jem

Filip Matko, petek, 27. februar 2015 ob 14:56
Likovna razstava šolarjev s Kapele in Radencev

Likovna razstava šolarjev s Kapele in Radencev

V četrtek, 26. februarja popoldne, je v razstaviščni avli DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, odprl likovno razstavo del učenk in učencev dveh osnovnih šol župan Občine Radenci Janez Rihtarič. Pred tem je sledil kulturni program, kot tudi nagovori.

Na harmoniko je zaigrala učenka Osnovne šole Kapela, Martina Koren, a na kitaro učenka Osnovne šole Radenci Tina Antolič. Pesem Neže Maurer »Kadar ljubimo« je recitirala učenka Osnovne šole Radenci Zala Sredenšek, o ustvarjalnosti mladih na likovnem področju te šole pa je govorila ravnateljica Simona Grosman, ki je ob tem izpostavila učiteljico likovnega pouka Renato Šporn. Ravnateljica Osnovne šole Kapela, Anastazija Avsec, pa je vse prisotne zaprosila za poseben aplavz učiteljici likovnega pouka Idi Petek, kajti učenke in učenci OŠ Kapela pravzaprav na vsakem likovnem natečaju uspejo s svojimi izdelki priti do nagrad.

S tokratnim kulturnim dogodkom se dejansko poglablja tradicionalno sodelovanje šol z DOSOR-jem ob že nekajletnem uveljavljenem projektu »Nitke prijateljstva«. Razstava risb, slik in keramičnih izdelkov šolarjev dveh osnovnih šol bo v DOSOR-jevi razstaviščni avli na ogled dober mesec dni.


Več v Kultura in izobraževanje