Svetovni dan zdravja na OŠ Mala Nedelja

Na Osnovni šoli Mala Nedelja so obeležili Svetovni dan zdravja na temo Duševno zdravje

Prlekija-on.net, sreda, 8. april 2015 ob 09:56
Svetovni dan zdravja na OŠ Mala Nedelja

Svetovni dan zdravja na OŠ Mala Nedelja

7. aprila 2015 smo na Osnovni šoli Mala Nedelja obeležili Svetovni dan zdravja na temo Duševno zdravje. Člani tima projekta Zdrava šola so pripravili stojnico, kjer so učenci lahko dobili koristne informacije na temo duševno zdravje. Nekaj nasvetov so zapisali tudi v posebni brošurici ter razdelili pozitivne misli.

Naloge v projektu Zdrava šola sta Lucija in Mišel predstavili vsem učencem šole, hkrati pa sta spregovorili o letošnji temi. Mlajši učenci so prisluhnili dvema poučnima zgodbicama, ki sta opozorili na pomembne vrednote - še posebej na zdrav način življenja, prijateljske odnose in pozitivno naravnanost. Nika in Tjaša, ki sta zgodbici prebrali, sta učence povabili k aktivni razpravi.

Učenci višjih razredov so si ogledali video prispevek o spletni svetovalnici Tosemjaz.net ter podrobneje spoznali 10 korakov do boljše samopodobe.

Vsak razred je izvedel eno delavnico na temo pozitivna samopodoba, pozitivno samovrednotenje.

Ta dan so na Osnovni šoli Mala Nedelja gostili tudi dve študentki psihologije Patricijo Horvat in Tjašo Zver, ki sta predstavili življenje v Afriki (v Malawiju), kjer sta kot prostovoljki lani preživeli en mesec. Učenci so spoznali, da so otroci v Afriki zadovoljni s svojim skromnim življenjem in da so srečni, čeprav nimajo vsak dan v šoli malice, čeprav nimajo igrač ali vseh ostalih stvari, ki jih imajo oni. Za ohranjanje duševnega zdravja je pomembno, da vemo živeti skromno in se veseliti tudi majhnih stvari.

Tjaša in Patricija sta svoja doživetja, opažanja in slikovno gradivo iz časa njunega enomesečnega prostovoljnega dela v Malawiju, predstavili  tudi že v mesecu decembru v Kulturnem domu v Križevcih. Slike njune takratne predstavitve si lahko ogledate v galeriji.

Tekst: Nina Škraban
Foto: arhiv OŠ M. Nedelja, Branko Košti


Več v Kultura in izobraževanje