Na OŠ Cezanjevci je potekal tabor Taborjenje, fotografiranje, kuhanje, ustvarjanje, druženje, ...

Udeležilo se ga je 15 učencev iz 7., 8. in 9. razreda

Prlekija-on.net, ponedeljek, 8. junij 2015 ob 19:52
Tabor na OŠ Cezanjevci

Tabor na OŠ Cezanjevci

Od 29. 5. do 30. 5. 2015 je na OŠ Janka Ribiča Cezanjevci potekal 2. tabor z naslovom Taborjenje, fotografiranje, kuhanje, ustvarjanje, druženje,... Tabor je organizirala Jasna Lampreht v sodelovanju z mentorico projekta Popestrimo šolo Metodo Ljubec. Udeležilo se ga je 15 učencev iz 7., 8. in 9. razreda.

Potekale so različne dejavnosti: izdelovali smo voščilnico, čokoladne praline in okrasne škatlice zanje, naučili smo se streljati z lokom in hoditi s hoduljami, pripravili ognjišče, zakurili ogenj v naravi ter si pekli hrenovke, si sami pripravili večerjo, zajtrk in kosilo … Učiteljica Maja Novak je poskrbela za ples in se pridružila nočnemu sprehodu s svetilkami. Vsak učenec se je preizkusil v vseh dejavnostih, tudi v fotografiranju. Na voljo so bili 4 fotoaparati in ves čas so se učenci učili oziroma razvijali svoje sposobnosti fotografiranja. Pri zajtrku smo si fotografije ogledali, jih pokomentirali in se tudi nasmejali. Priznati moram, da imamo za fotografiranja šolskih prireditev in dejavnosti zelo veliko odličnih fotografov. Tabor smo zaključili s fotoorientacijo po Cezanjevci, kjer so učenci v parih iskali 10 fotografiranih lokacij. Iskanje se je sprevrglo v tekmovanje in vse dvojice so nalogo uspešno opravile.

Tabor je minil prehitro, a je vsem ostal v prijetnem spominu. Ko pa bo začel bledeti spomin, so na razpolago številne fotografije, ki so priče kakovosti našega življenja v danem trenutku.

Več o taboru na blogu Vas zanima, kaj delamo.


Zapisala: Jasna Lampreht
Foto: Simon, Miha, Matej, Blaž, Alen, Sabina, Andreja, Leon, Neja, Nastja, Sanja, Nuša, Nika, Maša, Jasna


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje