Radgončani so se pripravljali dosledno

Že drugo leto najboljši v Pomurju – Načrtno tudi še naprej

Filip Matko, torek, 9. junij 2015 ob 19:13
Radgončani s pokalom

Radgončani s pokalom

Minulo soboto, 6. junija, je ekipa Rdečega križa Slovenije - Območnega združenja Gornja Radgona osvojila naslov pomurskih prvakov na 21. izbirnem regijskem preverjanju usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa v Pomurju, ki je potekalo v Lendavi. Ta njihov uspeh ni bil nekaj slučajnega, kajti že lansko leto so tudi bili prvaki Pomurja ter se udeležili državnega preverjanja.

Kot nam je povedala sekretarka RKS OZ G. Radgona, Katja Makovec, z načrtnim delom ekipa ni prenehala niti pozneje, menjav ni bilo, pridružila se je le nova članica. Z načrtnimi treningi so pričeli v začetku aprila in imeli vaje dvakrat tedensko. Pri tem so jim kot mentorice svetovale ter jih usposabljale licencirane predavateljice: dr. Lidija Žinkovič, dr. Marija Kuzma in diplomirana medicinska sestra Davorka Makovec. Ob pripravah so sodelovali tudi prostovoljci, kot imitatorji poškodovancev in tudi njim gre zahvala za uspeh. Lansko leto so se posebnega usposabljanja udeležili v Novem mestu, letos pa jim je posebno usposabljanje v Logatcu omogočil Občinski štab Civilne zaščite Gornja Radgona.

In sestava ekipe ? V njej so: vodja ekipe Istok Kuzma Simrajh, Tanja Borko, Suzana Dokl, Bogdan Fleisinger, Miro Kopsa in Maja Žinkovič, kot rezerve pa Brigita Sterniša, Bojan Zorjan in Drago Lovrec. Slednja dva v Lendavi nista sodelovala, bila je tam kot rezerva Brigita Sterniša, ki je v ekipo pristopila letos.

Je pa v Lendavi na preverjanju šolskih ekip sodelovala tudi ekipa šolark in šolarjev Osnovne šole Gornja Radgona, ki je letos bila regijski prvak Pomurja ter se je na Debelem rtiču 9. maja udeležila državnega preverjanja in zasedla 6. mesto.


Več v Kultura in izobraževanje