Župan Miroslav Petrovič sprejel odlične devetošolke

Poseben sprejem tudi za učence in mentorje, uspešne v državnem merilu

Branko Košti, nedelja, 21. junij 2015 ob 12:15
Sprejem učencev v Sv. Juriju ob Ščavnici

Sprejem učencev v Sv. Juriju ob Ščavnici

Župan Občine Sv. Jurij ob Ščavnici, Miroslav Petrovič, je pripravil sprejem za devetošolke, katere so osnovnošolsko izobraževanje zaključile z odličnim uspehom v vseh razredih. S tem dosežkom se lahko pohvalijo učenke OŠ Sv. Jurij ob Ščavnici, Polona Ducman, Neža Šantl in Hana Mlinarič. Na sprejemu v KUS jim je župan čestital za dosežen rezultat, jim zaželel veliko uspeha na njihovi nadaljni izobraževalni poti in jim izročil spominska darila.

Poseben sprejem je župan Petrovič pripravil tudi za uspešne učence, ki so poleg vestnega opravljanja nalog doma in v šoli, dosegli uspehe na regijskih in državnih tekmovanjih. Kristijan Kronvogel, Nik Krajnc, Nejc Jurkovič, Marko Lančič, Mateja Rubin, Tamara Šijanec, Tina Veberič, Matevž Filipič in Neža Šantl, so pod mentorstvom profesorjev Petra Korošca, Tanje Lovrec, Sanje Šafarič, Mire Petek in Mateje Krajnc, prejeli številna, tudi najvišja, zlata priznanja na tekmovanjih matematični Kenguru, Kresnička, Logične pošasti, Matemčka, znanju nemškega jezika, literarnih in likovnih natečajih in pri raziskovalnih nalogah.

Poleg zahvale župana za vložen trud, kateri je potreben za doseganje takšnih rezultatov, so učenci in mentorji prejeli spominska darila.

Foto: Ludvik Kramberger


Več v Kultura in izobraževanje