Neznanci prežagali prvomajsko drevo v Lipi

Na predvečer prvega maja množično po vsej Sloveniji postavljajo majsko drevo in zakurijo kresove. Tudi v vasi Lipa v občini Beltinci so se mladi, ki bodo letos dopolnili 18 let odločili, da v Športnem centru postavijo prvomajsko drevo im zakurijo kres.

četrtek, 2. maj 2013 ob 19:043

V Cezanjevcih nepridiprav predčasno zakuril kres

V ponedeljek, 29. aprila ponoči, je v Cezanjevcih neznana oseba predčasno zakurila kres, ki so ga vaščani pripravili za prvomajsko vaško kresovanje. Gasilci PGD Cezanjevci so zjutraj ob 5.25 kres pogasili ter ostanke odpeljali na komunalno deponijo.

ponedeljek, 29. april 2013 ob 15:275

Policija opozarja na kriminaliteto na avtocestnem križu

Z vstopom Slovenije v šengensko območje, predvsem pa v zadnjih letih je policija na počivališčih avtocestnega križa na relaciji med Italijo in Madžarsko ter Avstrijo in Hrvaško zaznala povečano število tatvin različnih predmetov iz vozil, goriva, gum, tovora itd. V policiji zato ponovno opozarjajo na povečano previdnost, kar so poudarili tudi na petkovi novinarski konferenci v Lenartu.

ponedeljek, 29. april 2013 ob 12:225

Pri trčenju padel iz traktorja

V sredo, 24. aprila, se je okoli poldneva, v Bučečovcih zgodila prometna nesreča z udeležbo osebnega vozila in traktorja. Voznik traktorja je zaradi nepravilne strani vožnje, trčil v stoječi osebni avtomobil. Pri trčenju je povzročitelj padel s traktorja in se pri tem lahko telesno poškodoval.

četrtek, 25. april 2013 ob 12:57

Je bivša direktorica občinske uprave občine Ljutomer delovala mimo zakona?

"Je svetovanje o proračunu znanstveno raziskovanje?" se v članku sprašuje novinar Dela Dejan Karba, kjer razkriva, da je nekdanja direktorica ljutomerske občinske uprave Darja Hrga v času, ko je bila na omenjenem položaju (med leti 2007 do 2011), z Državnim zborom (DZ) po mnenju pravne stroke mimo črke zakona sklenila podjemno pogodbo in pogodbo o delu.

ponedeljek, 22. april 2013 ob 11:068

Z avtomobilom končal na travniku

V soboto, 20. aprila, nekaj po 20. uri, je na cesti v Presiki prišlo do prometne nesreče, kjer je voznik zapeljal s cestišča. Pri tem so posredovali gasilci iz PGD Ljutomer, ki so požarno varovali mesto nesreče, odklopili baterijo na osebnem vozilu ter pomagali reševalcem.

sobota, 20. april 2013 ob 23:157

Policija zbira obvestila in dokaze o neznanih storilcih velikih tatvin s področja Ormoža

Policija zbira obvestila in dokaze o več kaznivih dejanjih velikih tatvin, storjenih na območju Policijske postaje Ormož. V povezavi s temi kaznivimi dejanji so policisti pridobili fotografije dveh neznanih storilcev, katere je posnela videonadzorna kamera pri storitvi kaznivega dejanja.

petek, 19. april 2013 ob 16:111

Po pomurski avtocesti z 213 km/h

Hitrost je najpogostejši vzrok prometnih nesreč. Kljub vsem prizadevanjem in opozorilom policije, nekateri vozniki še vedno ne spoštujejo omejitev hitrosti.

sreda, 17. april 2013 ob 13:45

Državljan Romunije vozil ukraden BMW X6

Policisti PP IU Maribor so v ponedeljek, 15. aprila, ob 23.10 na avtocesti A5 izven naselja Lenart ustavili voznika osebnega avtomobila znamke BMW, tip X6. Pri kontroli so ugotovili, da državljan Romunije vozi vozilo, ki je bilo istega dne ukradeno v Italiji.

torek, 16. april 2013 ob 12:391

V čebelnjaku odkrili posebej prirejen prostor za proizvodnjo prepovednih drog

Radgonski policisti so pred dnevi na podlagi odredbe sodišča opravili hišno preiskavo pri 30-letnem moškem iz območja UE Gornja Radgona. Pri hišni preiskavi so v čebelnjaku, ki se nahaja v neposredni bližini hiše, odkrili posebej prirejen prostor za proizvodnjo prepovednih drog (nameščena ventilacija in luči za umetno svetlobo).

ponedeljek, 15. april 2013 ob 13:26