Proračun sprejet z amandmajem

Občinski svet Občine Ljutomer je na 5. redni seji, 6. aprila, sprejel proračun Občine Ljutomer, ki so ga iz prejšnje seje umaknili iz dnevnega reda. Proračun v vrednosti 13 milijonov evrov so sprejeli z amandmajem, ki ga je vložil Tihomir Babič (SLS), s katerim se je v letošnji proračun uvrstila obnova Zadružnega doma na Cvenu.

sobota, 9. april 2011 ob 22:412

Za izgradnjo kanalizacije Pristava-Stročja vas pridobljenih 100% nepovratnih sredstev

V letu 2011 je Občina Ljutomer prijavila dva projekta s področja odvajanja odpadnih voda na 4. javni razpis »Razvoj obmejnih območij s Hrvaško« in sicer kanalizacijo Krištanci–Šalinci–Grlava (za planirano izvedbo v letu 2011) in kanalizacijo Pristava–Stročja vas (za planirano izvedbo v letu 2012).

sreda, 23. marec 2011 ob 08:493

Zaradi predstavitve izsledkov revizije sedem članov Občinskega sveta zapustilo sejo

Na današnji, 4. redni seji Občinskega sveta Občine Ljutomer je na prvo točko dnevnega reda bila uvrščena Predstavitev ugotovitev iz revizije poslovanja Občine Ljutomer. Izsledki revizije so že pred sejo poskrbeli za negodovanje nekaterih članov Občinskega sveta, saj se jim ni zdelo primerno, da je javnost o reviziji izvedela prej, kot člani OS.

četrtek, 17. marec 2011 ob 16:2210

Franc Jurša: »Ne zdi se mi prav, da je javnost o reviziji izvedela prej kot člani Občinskega sveta«

Po včerajšnji novinarski konferenci, ko je županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba predstavila ugotovitve revizije iz poslovanja Občine Ljutomer, se je na le-to odzval tudi prejšnji župan Občine Ljutomer in poslanec DZ RS Franc Jurša. Jurša je za to izvedel iz medijev in se mu ne zdi prav, da je županja seznanila javnost z izsledki revizije prej, kot je ta dejstva predstavila Občinskemu svetu Občine Ljutomer.

sreda, 16. marec 2011 ob 00:028

Županja predstavila ugotovitve revizije iz poslovanja Občine Ljutomer

Danes je županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba na novinarski konferenci predstavila ugotovitve revizije iz poslovanja Občine Ljutomer, ki jo je opravila družba za revizijo ABC revizija d.o.o. iz Ljubljane. Na konferenci so bili predstavljeni izsledki revizije za pretekla štiri leta, ki so pokazali, da je Občina delovala neučinkovito in negospodarno.

torek, 15. marec 2011 ob 11:3124

Franc Jurša odprl poslansko pisarno v Ljutomeru

Prejšnji župan Občine Ljutomer in sedanji poslanec Državnega zbora Franc Jurša je v prvem nadstropju Hotela Jeruzalem v Ljutomeru odprl poslansko pisarno. Pisarna bo odprta vsak ponedeljek med 9.00 in 11.30 uro. Za dogovor je dosegljiv na telefonski številki 031 646 534 vsak torek med 9.00 in 11.00 uro.

ponedeljek, 7. marec 2011 ob 18:2213

Pokrajine kot škofije?

Danes je ministrica za lokalno samoupravo Duša Trobec Bučan na vseslovenskem srečanju županov predstavila idejni predlog regionalizacije Slovenije na šest pokrajin, ki izhaja iz ozemeljske členitve na šest škofij. Politični dogovor o tej temi bi morali doseči še letos.

sreda, 9. februar 2011 ob 20:0040

Proračun Občine Ljutomer v javni razpravi do 15. februarja

Občinski svet Občine Ljutomer je na 3. redni seji, 31. januarja, soglasno sprejel Odlok o proračunu Občine Ljutomer za leto 2011, v prvi obravnavi, ki je sedaj v 15-dnevni javni razpravi in traja do vključno 15. februarja. Vsa dokumentacija je dostopna na občinski spletni strani.

sreda, 2. februar 2011 ob 22:456

Gjerkeš odslej v kabinetu ministra Žarnića

Nekdanji minister za regionalni razvoj Henrik Gjerkeš, ki je pred dobrim mesecem dni odstopil s tega položaja, ko so ga policisti vinjenega ustavili med vožnjo, se bo po poročanju časnika Finance zaposlil v kabinetu ministra za okolje Roka Žarnića. Minister naj bi Gjerkeša zaposlil na področju spremljanja kohezijske politike, kjer bo pomagal pri črpanju evropskih sredstev, saj je po njihovih besedah bil Gjerkeš pri pridobivanju le-teh uspešen in sami želijo to področje še izbolj ...

sreda, 2. februar 2011 ob 11:092

Županje v Ljutomeru o politiki enakosti spolov

V četrtek, 13. januarja, so se v Ljutomeru na pobudo Urada za enake možnosti, srečale slovenske županje, kot gostiteljica, županja občine Ljutomer mag. Olga Karba, županja Črne na Koroškem Romana Lesjak, županja Majšperka dr. Darinka Fakin, županja Metlike Renata Brunskole, županja Šmarjeških Toplic mag. Bernardka Krnc, županja Črnomlja Mojca Čemas Stjepanovič in županja Nazarja Majda Podkrižnik.

četrtek, 13. januar 2011 ob 19:201