Zajelo nas je neurje, padala je tudi manjša toča

Napovedi vremenoslovcev so se uresničile, popoldan je vzhod države zajelo neurje z močnim dežjem in sunki vetra, padala je tudi manjša toča oz. sodra. Po naših podatkih je manjša toča padala na Cvenu, bralci pa nam sporočate, da je toča padala tudi v Banovcih, Bunčanih, Stročji vasi in na Krapju.Toča je padala tudi v Prekmurju, na Goričkem, po zadnjih podatkih pa na srečo ni povzročila večje škode.

četrtek, 18. julij 2019 ob 18:01

V četrtek na Grossmannu premiera Prekletstvo Valburge Tomaža Gorkiča

Sreda je na 15. Grossmannovem festivalu fantastičnega filma in vina minila hitro, saj so se pogovarjali s številnimi zanimivimi gosti, med njimi je bil tudi Vlado Kreslin, ki je pričakovano privabil mnogo ljutomerske publike. Filmski entuziasti pa so si raje ogledali Jekleno nebo 2: prihajajoča rasa Timoa Vuorensola, znanstvenofantastično komedijo, pri kateri so sodelovali tudi Laibach.

četrtek, 18. julij 2019 ob 15:10

Na seji obravnavali elaborat oskrbe s pitno vodo

V sredo, 17. julija, je v Ljutomeru potekala 5. redna seja Občinskega sveta Občine Ljutomer. Svetniki in svetnice so med drugim na seji obravnavali mnenje k Elaboratu o oblikovanju cen storitev obvezne občinske gospodarske javne službe varstva okolja, oskrba s pitno vodo. Na seji je bil prisoten tudi novi direktor Javnega podjetja Prlekija d.o.o., dr. Peter Kralj, ki je skupaj s sodelavcem Tomislavom Zrinskim predstavil elaborat ter odgovarjal na vprašanja svetnikov in svetnic.

četrtek, 18. julij 2019 ob 14:503

Neznanec odtujil vozilo, ki je bilo parkirano med njivami

Iz PU Maribor so sporočili, da je neznani storilec je v sredo, 17. julija, med 7.30 in 8.30, odtujil osebni avtomobil, znamke Renault Clio, reg. št. MB 60-26Z, svetlo rdeče barve, letnik 1999, ki je bil parkiran med njivami v naselju Frankovci.Materialna škoda znaša okoli 500 evrov.

četrtek, 18. julij 2019 ob 12:001

Voznica začetnica pod vplivom alkohola trčila v kolesarko, ki se je huje poškodovala

V sredo, 17. julija, okoli 21.30 je 19-letna ženska vozila osebni avtomobil po lokalni cesti izven naselja Šturmovci, iz smeri Vidma pri Ptuju v smeri Markovcev. Na kraju, kjer vozišče poteka v levem blagem preglednem ovinku, z vozilom ni vozila po desnem smernem vozišču, ampak je z vozilom zapeljala v levo na nasprotno smerno vozišče, kjer je s sprednjim čelnim delom vozila, ob levem robu vozišča, trčila v 27-letno kolesarko, ki je pripeljala iz nasprotne smeri, Kolesarka je nepravilno ...

četrtek, 18. julij 2019 ob 11:542

Prljavo kazalište za začetek občinskega praznika

V soboto, 27. julija, se pričnejo prireditve, ko Občina Ljutomer praznuje 63. občinski praznik. Garancija za odprtje praznovanja je skupina, ki je na sceni že celih 42 let. Na Letnem kopališču Ljutomer bo nastopila skupina Prljavo kazalište. Sodeč po do sedanjih koncertih je pravi rock spektakel zagotovljen.Vstopnice po 8 evrov so na voljo v Car wash caffeju. Mi pa vam podarjamo 4 vstopnice, zvečer lahko sodelujete na naši FB strani.

četrtek, 18. julij 2019 ob 10:24

Na njivi zagoreli bali sena

V četrtek, 18. julija, ob 8.15 sta v naselju Cven, občina Ljutomer, na njivi zagoreli bali sena. Požar so pogasili gasilci PGD Cven, Ljutomer, Zgornje Krapje, Spodnje Krapje in Mota.Požari v naravi oziroma na prostem18.07.19 08:15LJUTOMEROb 8.15 sta v naselju Cven, občina Ljutomer, na njivi...Objavil/a PGD Ljutomer dne Četrtek, 18. julij 2019

četrtek, 18. julij 2019 ob 10:16

Na vzhodu lahko nastane kakšna močnejša nevihta

V sredo ponoči je naše kraje zajelo neurje z močnim dežjem in številnimi razelektritvami, vmes je padala tudi manjša toča oz. sodra. Agencija RS za okolje za četrtek dopoldne napoveduje, da se bo deloma razjasnilo. Sredi dneva in popoldne pa bo spremenljivo, občasno tudi pretežno oblačno, pogoste bodo plohe in nevihte. Predvsem na vzhodu lahko nastane tudi kakšna močnejša nevihta. Najvišje dnevne temperature bodo od 23 od 27 °C.V petek zjutraj in dopoldne bo precej jasno. Popoldne ...

četrtek, 18. julij 2019 ob 09:32

Dorček razloži, kako se delajo grda in kako lepa »deca«

V začetku julija se je na Facebooku "odprl" Prleški dnevnik. "V jen bote zvedli ˝FSE FELÉ˝ o Prlekiji - kak se v Prlekiji živi in kak se je živelo", se glasi opis. V njem se bodo objavljale fotografije, videi, besede ter vse ostalo povezano s Prlekijo. Največ odzivov sta pred kratkim požela kratka video posnetka, v katerih gostilničar Dorček, ki med lokalnimi prebivalci velja za pravo legendo, poda svojo razlago, kako se delajo grda in kako lepa "deca". Razlagi lahko prisluhnete ...

sreda, 17. julij 2019 ob 19:59

Sredi noči v pogon spravila vozilo za golf in se z njim odpeljala po posestvu

Danes, okoli 1.45 sta moška, stara 30 in 37 let, pri enem od gostišč v okolici Slovenske Bistrice, katere gosta sta bila, v pogon spravila vozilo za golf na bencinski motor, znamke Club car ter se z njim odpeljala po posestvu. Pasji lajež je zbudil lastnika, ki je oba, še na posestvu, prijel in poklical policijo. Materialna škoda ni nastala.Policisti bodo oba, v skladu z usmeritvami pristojnega tožilca, kazensko ovadili.

sreda, 17. julij 2019 ob 15:03