Tretja knjiga: »Naturopatski nasveti in recepti«

Po prvencu »Probiotiki, imunski sistem in rak« in drugi knjigi »Naturopatski priročnik za samopomoč« je naturopatinja Erika Brajnik izdala že tretjo knjigo in sicer z naslovom »Naturopatski nasveti in recepti«. O vsebini te knjige je predavala v četrtek, 28. decembra zvečer, v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci.

petek, 29. december 2017 ob 12:13

Osemnajsterica je praznovala v decembru

V DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, je gospodinja Stanka Fras v četrtek, 28. decembra dopoldne, letos pripravila slavje še za vse stanovalke in stanovalce, ki so rojstni dan slavili v mesecu decembru.

petek, 29. december 2017 ob 12:07

Oseba grozila s storitvijo samomora

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v četrtek, 28. decembra, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. Ob 9:49 uri so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije s pobegom na parkirišču TC Holermus v Ormožu. Neznani voznik neznanega vozila, je zaradi nepravilnega premika, trčil v tam pravilno parkiran osebni avtomobil, ga poškodoval po prednjih vratih in s kraja odpeljal neznano kam, ne da bi lastniku nudil podatke o sebi in vozilu. Opravljen je bil ...

petek, 29. december 2017 ob 08:28

Na območju Ormoža dva tisoč odjemalcev ostalo brez električne energije

V četrtek nas je čez dan zajelo obilno deževje, dež pa je proti večeru prehajal v sneg. Zaradi mokrega in težkega snega je marsikje prišlo že do snegoloma, številni so ostali tudi brez električne energije. Ob 19:10 je tako v RTP Ormož na izvodu VOD Tomaž prišlo do izpada s skupaj 2.064 prizadetimi odjemalci. Napako so po slabi uri odpravili.Že ob 16:41 je v RTP Ruše na izvodu VOD Lovrenc prišlo do izpada s skupaj 1.843 prizadetimi odjemalci.

četrtek, 28. december 2017 ob 20:155

Lovcu med lovom eksplodiral naboj v cevi puške

V preteklem dnevu so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali šest prometnih nesreč, štiri kazniva dejanja, tri kršitve javnega reda in miru, poškodbo z orožjem in manjši požar.V Iljaševcih je 25.12.2017 voznik osebnega avtomobila trčil v kolesarja, ki je prečkal cesto na prehodu za pešce. Kolesar se je v trčenju hudo telesno poškodoval. Na pomurski avtocesti, v bližini počivališča Grabonoš, je voznica osebnega avtomobila, zaradi vožnje preblizu desnega roba, izgubila ...

četrtek, 28. december 2017 ob 20:01

V Ljutomer prihaja svetovno priznani zbor Perpetuum Jazzile

"Ko glas postane instrument … in ko instrument postane glas, slišiš utrip svežine ritmov in zlitje harmonij Perpetuum Jazzile. Naš repertoar ne bi bil NAŠ brez značilne brazilske bossa nove, swinga, brez gostih harmonij close harmony in brez funka, popa in gospela. Danes, ko se glasba seli v digitalni svet, jo MI strastno vračamo v analognega!" pravijo pri Perpetuum Jazzile, ki se bodo pred odhodom na veliko turnejo po Belgiji ustavili v Ljutomeru.

četrtek, 28. december 2017 ob 19:4318

Božično novoletni koncert pevk ljudskih pesmi Soside

Pevke ljudskih pesmi Soside, ena izmed številnih sekcij KD Anton Krempl Mala Nedelja, so uspešno delovanje v letu 2017 zaključile z Božično novoletnim koncertom v praznično okrašenem ambientu cerkve Svete Trojice pri Mali Nedelji, v kateri  večkrat pojejo tudi ob nedeljskih svetih mašah.

četrtek, 28. december 2017 ob 18:52

Damir Fotivec zmagovalec 16. novoletnega turnirja v namiznem tenisu

V torek, 26. decembra, je v ljutomerski dvorani ŠIC potekal že 16. novoletni turnir v namiznem tenisu za posameznike v enotni kategoriji. Na turnirju je tekmovalo 13 igralcev in ena igralka iz petih različnih klubov.Tekmovalci so bili razporejeni v štiri skupine po 4 oz. po 3. Na podlagi lanskoletnih rezultatov so se nastavili nosilci skupin, ostali so bili razporejeni z žrebom. Upoštevalo se je, da igralci istih klubov niso igrali med seboj že v skupinah. Pozneje so se vsi tekmovalci razvrstili ...

četrtek, 28. december 2017 ob 16:52

Pomurske mlekarne podarile 3.190 litov mleka za družine v stiski

Pomurske mlekarne zaključujejo leto 2017 v duhu dobrodelnosti. V skupni dobrodelni akciji so štirim izbranim organizacijam, ki v teh dneh sprejemajo, pripravljajo in oddajajo pakete družinam v stiski, ki živijo pod pragom revščine, podarile 3.190 litov mleka. Pomurske mlekarne so združile moči z Anino zvezdico, fundacijo, ki jo je ustanovila Ana Lukner, Karitasom, EHO podpornico - evangeličansko humanitarno organizacijo in Rdečim križem (Območno združenje Ljutomer).

četrtek, 28. december 2017 ob 16:244

V petek hokej na ledu, v soboto disco na drsalkah

V teh prazničnih in počitniških dneh je na pokritem ljutomerskem drsališču zelo živahno. Še bolj pa bo v zadnjih dneh tega leta, saj Športna zveza Ljutomer v petek, 29. decembra, ob 20. uri pripravlja turnir v hokeju na ledu, v soboto, 30. decembra, pa bo od 20. do 23. ure naprej disco na drsalkah, kjer boste lahko zadrsali ob glasbi, ki jo bo tam vrtel DJ.Za hokejski turnir prijavnine za ekipe ni, vsak tekmovalec prejme topel napitek (čaj ali kuhano vino), tri najboljše ekipe prejmejo ...

četrtek, 28. december 2017 ob 15:57