Zagorelo v otroški sobi stanovanjske hiše

V torek, 2. januarja, ob 7.20 je v naselju Sveta Ana, v občini Sveta Ana, zagorelo v otroški sobi stanovanjske hiše. Požar so pred prihodom gasilcev pogasili domači.Gasilci PGD Sveta Ana so prostore pregledali in prezračili. V sobi je zgorela preproga in nekaj šolskih zvezkov. Obveščene so bile pristojne službe.

torek, 2. januar 2018 ob 12:44

V Vučji vasi prijeta tujca, ki sta zaprosila za azil

V preteklem dnevu so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali eno prometno nesrečo z materialno škodo, dve kaznivi dejanji, štiri kršitve javnega reda in miru ter dva primera povoženja divjadi.Na področju kriminalitete so v Murski Soboti obravnavali poškodovanje tuje stvari, na Srednji Bistrici pa vlom v v pisarno zbirnega centra za odpadke.

torek, 2. januar 2018 ob 09:234

Prvi znanilci pomladi že pokukali na plano

Komaj smo zakorakali v zimski čas, že so zacveteli prvi zvončki in to kar tri meseca pred pomladjo. V deželi ob Muri smo med sprehodom ob reki Muri v obmurskih mrtvicah opazili šop cvetičih zvončkov. Ker so bili božični in novoletni prazniki zelo topli in visoke temperature do skoraj 15 stopinj Celzija, se je narava poigrala in na plano so prikuhali prvi zvončki. Ker pa so oni znanilci pomladi, je to nekaj neobičajnega, so ljudje zaskrbljeni, saj se je koledarska zima komaj začela.

ponedeljek, 1. januar 2018 ob 19:014

Naslova Pomurka in Pomurec 2017 pripadla Niki Zorjan ter Dušanu in Damjanu Rajhu

Radio Murski val je že 27. leto izbiral in izbral Pomurko in Pomurca leta. S pomočjo poslušalcev je postala Pomurka leta 2017 pevka Nika Zorjan s Petanjcev, ki je ena najobetavnejših mladih vokalistk v Sloveniji. V finalu letošnje Eme se je predstavila s skladbo Fse v prekmurskem narečju ter nastopila v vrsti radijskih in televizijskih glasbenih oddaj. S svojim petjem v narečju promovira domačo regijo in skrbi za ohranjanje prekmurskega jezika tudi v sodobni zabavni glasbi.Pomurca leta 2017 ...

ponedeljek, 1. januar 2018 ob 17:161

Ponovno ostali brez električne energije

V ponedeljek, 1. januarja, je ob 13:32 v RTP Ormož na izvodu VOD Tomaž prišlo do izpada s skupaj 2.064 prizadetimi odjemalci. Prebivalci so brez električne energije bili od 13.32 do 15.27. Napako so delavci Elektro Maribor odpravili.Do izpada na tem vodu je prišlo že v četrtek.

ponedeljek, 1. januar 2018 ob 15:221

Dela prosti dnevi v letu 2018

Preverite, kateri so vse dela prosti dnevi v letu 2018, ki je glede tega kar "radodarno", saj so letos vsi prazniki med tednom. V letu 2018 bo dela prostih 13 dni, kar je dva dni več med tednom, kot v letu 2017.

ponedeljek, 1. januar 2018 ob 14:074

Obisk in darila dedka Mraza na novoletni dan

Po številnih obiskih v vrtcih in šolah, domovih starejših občanov ter na javnih prireditvah je dedek Mraz komaj na novoletni dan uspel opraviti svoj obisk pri varovankah in varovancih Bivalne enote Zavoda Hrastovec v Radencih.

ponedeljek, 1. januar 2018 ob 13:21

Zaradi nepravilne uporabe pirotehnike 30-letnik s poškodbo roke, 22-letnik pa s poškodbo očesa

Policisti na območju PU Maribor, so opravili oglede kar šestih požarov. V večini primerov je bil vzrok požara najverjetneje povezan z nepravilno rabo pirotehničnih sredstev. V Zgornjem Gasteraju je zagorelo gospodarsko poslopje. Zaradi požara je po nestrokovni oceni nastalo za okoli 10.000 evrov materialne škode. Okrog pol enih zjutraj so bili obveščeni o dveh poškodbah zaradi pirotehničnih sredstev. Bolnišnico sta morala obiskati 30-letnik s poškodbo roke in 22-letnik s poškodbo ...

ponedeljek, 1. januar 2018 ob 12:433

Na Trgu Leona Štuklja v novo leto vstopila več kot šest tisoč glava množica

Po ocenah organizatorjev je na osrednjem mariborskem silvestrovanju na Trgu Leona Štuklja v novo leto vstopila več kot šest tisoč glava množica Mariborčanov in obiskovalcev mesta, med njimi številnih iz tujine.Za izjemno praznično vzdušje so na odru poskrbeli Tanja Žagar z Avanturo ter skupina The Rocktors, po odštevanju v družbi župana dr. Andreja Fištravca pa je nebo nad štajersko prestolnico razsvetlil velik polnočni ognjemet.Foto: Marko Pigac

ponedeljek, 1. januar 2018 ob 12:231

Ob vstopu v novo leto nebo nad Ljutomerom razsvetlili ognjemeti

Tudi v Prlekiji smo vstopili v leto 2018, na Glavnem trgu v Ljutomeru ga je ob jasni in ne preveč mrzli noči pričakala množica obiskovalcev. Številni zbrani so se zabavali ob zvokih glasbene skupine Tropik, po polnoči pa so nebo nad mestom razsvetlili številni ognjemeti, ob pesmi Silvestrski poljub.

ponedeljek, 1. januar 2018 ob 01:233