V Veliki Nedelji pripravljajo dobrodelni koncert za Aneja in Jaka

»Sva dvojčka Anej in Jaka, ki sva zelo hitela na ta svet. Rodila sva se pri 25. tednu nosečnosti. Kljub temu, da sva ob rojstvu tehtala le 770 g in 760 g ter statistično gledano imela le 2% možnosti da preživiva, je bilo to dovolj za naju. Danes sva stara 4 leta in sva junaka v vseh pogledih.«Jaku in Aneju so kot posledice prezgodnjega rojstva ostale hoja po prstih ter bolečine in zategnjenost mišic nog – oblika cerebralne paralize.

nedelja, 7. januar 2018 ob 18:531

Planinci in ljubitelji narave v spomin na Trstenjaka

V spomin na svojega velikega soseda, velikega Prleka, Slovenca, akademika, prof. dr. Antona Trstenjaka, človeka svetovnega slovesa, ki je vse svoje življenje posvečal človeku, iskanju poti do njega, bitju prihodnosti, so radgonski planinci iz PD Radgona in TD Majolka, trinajstič organizirali spominski pohod do rojstne akademikove hiše, in sicer dva dni pred njegovim rojstnim dnevom (8.1.1906), torej v soboto, 6. januarja. Tudi tokratni pohod, posvečen 112-letnici rojstva akademika Trstenjaka ...

nedelja, 7. januar 2018 ob 11:31

Ekipa AC Mariborska Celje slavila na 9. memorialu Franca Škrinjarja

V soboto, 6. januarja, je v dvorani ŠIC v Ljutomeru potekal 9. mednarodni turnir v malem nogometu v spomin na Franca Škrinjarja. Pomerilo se je 21 ekip iz Slovenije in Hrvaške, slavila pa je ekipa AC Mariborska Celje, ki je v finalu premagala ekipo Jack bar Štrigova.

nedelja, 7. januar 2018 ob 11:16

V množičnem pretepu ena oseba huje poškodovana, za njeno življenje se še borijo

V nedeljo, 7. januarja, ob 5.35 so na PU Maribor bili obveščeni, da je na Vodnikovem trgu v Mariboru prišlo do pretepa večih oseb. Na kraj so takoj napotili policiste, ki so vzpostavili javni red. Reševalci so v UKC Maribor prepeljali tri osebe. Ena od njih je resno poškodovana in se zdravniki za njeno življenje še borijo.Med vzpostavljanjem javnega reda so policisti pridržali eno osebo. Uporabili so tudi prisilna sredstva. Trenutno poteka ogled kraja dejanja. Vodi ga dežurni preiskovalni ...

nedelja, 7. januar 2018 ob 10:28

V Ljutomeru predvidena izgradnja nove stanovanjske soseske

Na Občini Ljutomer je v novembru potekal sestanek s potencialnim investitorjem novega stanovanjskega naselja za mlade družine v Ljutomeru. Izgradnja naselja je predvidena na obrobju mesta Ljutomer v smeri proti Stročji vasi.Investitor namerava v prvi fazi zgraditi štiri stanovanjske hiše s po dvema stanovanjema. Na občini so izrazili zadovoljstvo in so veseli vsake pridobitve, ki rešuje stanovanjski problem mladih, zato projekt podpirajo.

nedelja, 7. januar 2018 ob 08:45

Obeta se nam rokometni spektakel

Še samo nekaj dni nas loči do rokometnega spektakla v Murski Soboti – pripravljalne rokometne tekme Slovenske reprezentance. Rokometna zveza je držala obljubo, ki jo je na slavnostni akademiji ob 60-letnici rokometa v Pomurju v mesecu septembru 2017 dal generalni sekretar Rokometne zveze Goran Cvijič, da bo ena od pripravljalnih tekem slovenske rokometne reprezentance odigrana v Murski Soboti.Veliko zanimanje za tekmoVse karte za »tekmo vseh tekem« v Murski Soboti je bilo razprodanih ...

sobota, 6. januar 2018 ob 22:17

Čelno trčili osebni vozili, ena oseba huje poškodovana

Kot smo že poročali, se je v soboto, 6. januarja, ob 16.43, na cesti Gornja Radgona - Benedikt pri naselju Spodnja Ščavnica, zgodila prometna nesreča, v kateri sta čelno trčili dve osebni vozili. Ena oseba je pri tem utrpela težje telesne poškodbe. Gasilci PGD Gornja Radgona so nudili pomoč reševalcem, dvignili eno izmed vozil z zaščitne ograje, očistili cestišče ter izvajali požarno varovanje. Cesta je bila popolnoma zaprta nekaj čez 19. uro.

sobota, 6. januar 2018 ob 20:331

Odgovornost za mir se začne pri osebnem spoštovanju dostojanstva drugega

Množična udeležba na spominski prireditvi ob 75-letnici poslednjega boja Pohorskega bataljona pri Treh žebljih na Osankarici na Pohorju je ponovno potrdila, da ni zamrl spomin na pohorskega junake, ki so 8. januarja 1943 skoraj do zadnjega padli v prepričanju, da je slovenska zemlja namenjena Slovenkam in Slovencem, a ne nemškemu okupatorju ter njegovim italijanskim in madžarskim podrepnikom.

sobota, 6. januar 2018 ob 18:54

Zaradi prometne nesreče več ur popolna zapora ceste pri Sp. Ščavnici

Kot poroča Uprava RS za zaščito in reševanje, se je ob 16:43 na cesti Gornja Radgona - Benedikt v naselju Spodnja Ščavnica zgodila prometna nesreča, Prometno-informacijski center pa sporoča, da je tam cesta popolnoma zaprta.Znanih je nekaj več informacij, čelno sta trčili osebni vozili, ena oseba je pri tem bila huje poškodovana. Cesto so ponovno odprli nekaj po 19. uri.

sobota, 6. januar 2018 ob 17:593

Udeleženci Marša za Muro: Hidroelektrarn na Muri ne bo!

V organizaciji Muzeja norosti Trate je v soboto, 6. januarja, potekal Marš za Muro med cmureškim mostom pri Tratah in Sladkim Vrhom, s katerega so udeleženci pozvali vlado, naj ne podpira za naravo pogubnih projektov, ampak človeku in okolju prijazne rešitve.Marša se je udeležilo okoli 400 pohodnikov, predstavnikov civilne družbe in nevladnih organizacij, domačinov, županov, med drugimi sta udeležence podprla tudi evropski poslanec dr. Igor Šoltes, ki se je udeležil prireditve, in kmetijski ...

sobota, 6. januar 2018 ob 14:4020