Ljutomerski policisti zaradi nasilja izrekli ukrep prepovedi približevanja

V preteklem dnevu so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali pet kaznivih dejanj, štiri prometne nesreče, tri kršitve javnega reda in miru ter osem primerov povoženja divjadi.Na področju kriminalitete so na območju Lendave obravnavali kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari in ponarejanje listin, na območju Murske Sobote je bila obravnavana goljufija in kaznivo dejanje zoper varnost javnega prometa, na ljutomerskem območju pa kaznivo dejanje lahke telesne poškodbe.

sobota, 6. januar 2018 ob 14:03

Pihalnemu orkestru KD Ivan Kaučič Ljutomer se je tokrat na odru pridružil Ljutomerski oktet

Pihalni orkester KD Ivan Kaučič Ljutomer, je v petek, 5. januarja, v športni dvorani ŠIC v Ljutomeru, pripravil tradicionalni novoletni koncert, kjer so zaigrali skladbe različnih izvajalcev, tujih in domačih, kot gostje pa so tokrat nastopili člani Ljutomerskega okteta.

sobota, 6. januar 2018 ob 13:291

Spominska slovesnost ob obletnici boja na Prelogovi domačiji na Grlavi

Združenje borcev za vrednote NOB Ljutomer in Krajevna skupnost Krištanci, Šalinci, Grlava, sta v petek, 5. januarja, na Bunderlovi domačij na Grlavi, pripravili spominsko slovesnost ob obletnici tragičnega dogodka pred koncem druge svetovne vojne.Zgodaj zjutraj, 5. decembra 1945. leta, so takratno Prelogovo domačijo, eno največjih partizanskih postojank na širšem območju, obkolili Kozaki. V poslopju so poleg gospodarja, gospodinje in hčerke, bili tudi štirje partizani, kateri so na poziv ...

sobota, 6. januar 2018 ob 12:152

Petrolova pomoč družini iz Radencev

Podobno kot že nekaj minulih let, je tudi ob lanskih konec letnih praznikih in s tem decembrom, mesecem upanja in obdarovanja, pri bencinskem servisu Petrola v Radencih potekala krajša slovesnost. Poslovodja omenjenega servisa Miran Kreft je namreč predsednici in sekretarki Območnega združenja Rdečega križa (OZ RK) Gornja Radgona, Silvi Vračko in Katji Makovec, simbolično izročil ček v vrednosti 200 evrov družbe Petrol, s čimer so namesto nakupa poslovnih daril ob novem letu, sredstva ...

sobota, 6. januar 2018 ob 11:591

Pri opravljanju fasadnih del padel in se smrtno ponesrečil

V petek, 5. januarja, okoli 12.30 ure se je na območju Maribora zgodila nesreča pri delu, v kateri je ena oseba umrla. Ugotovljeno je bilo, da je 55-letni delavec opravljal fasadna dela na stanovanjski hiši. Pri tem je z višine enega metra padel na notranjo stran gradbenega odra in na kraju umrl. Za ugotovitev točnega vzroka smrti je zdravnik mrtvo oglednik odredil sanitarno obdukcijo.

sobota, 6. januar 2018 ob 10:272

Tjaša Kovačič okronana za Martino XIX

Društvo vinogradnikov in prijateljev vina Ljutomer in Klub vinskih kraljic Martina, sta v petek, 5. januarja, okronala novo Vinsko kraljico Ljutomera Martino XIX za leto 2018 in 2019. Krono bo naslednji dve leti nosila študentka farmacije Tjaša Kovačič iz Presike, ki je odraščala v vinogradniški družini, kjer je prvo trto zasadil že njen praded leta 1939.V uvodu kronanja, ki je potekalo v kletnih prostorih na turistični kmetiji Turizem na podeželju Tompa na Stari Cesti, je najprej o ...

petek, 5. januar 2018 ob 23:07

Psiček išče dom

Prijaznim ljudem, ki imajo radi živali, podarijo mesec in pol starega psička mešančka. Mama je lovska terierka, oče mešanec. Kužek je medtem že našel svoj dom.

petek, 5. januar 2018 ob 18:353

Na 9. memorialu Franca Škrinjarja se bo pomerilo 22 ekip

V soboto, 6. januarja, bo v dvorani ŠIC v Ljutomeru potekal že 9. memorial Franca Škrinjarja v futsalu. Prijavljenih je 22 ekip. Turnir se prične ob 9. uri zjutraj, zaključni dvoboji pa bodo na razporedu nekaj po 19. uri zvečer.V prilogi so prijavljene ekipe in razpored tekmovanja.

petek, 5. januar 2018 ob 16:33

Koledar prireditev v občini Ljutomer januar 2018

Vljudno vabljeni na številne prireditve v občini Ljutomer in okolici v januarju.KRONANJE LJUTOMERSKE VINSKE KRALJICE MARTINE XIX.Datum: petek, 5.1.2018Ura: 17:00Organizator: Društvo vinogradnikov in prijateljev vina Ljutomer in Martina - Klub vinskih kraljic LjutomerKontakt: 041 587 960, 031 229 778Lokacija: Turizem na podeželju Tompa, Stara CestaNOVOLETNI KONCERTDatum: petek, 5.1.2018Ura: 19:00Organizator: Pihalni orkester KD Ivan Kaučič LjutomerLokacija: Dvorana ŠIC Ljutomer

petek, 5. januar 2018 ob 16:18

16-letnik se je poškodoval s pirotehničnim izdelkom

V četrtek, 4. januarja, okoli 18.50 je 16-letni Mariborčan pred domom aktiviral in odvrgel pirotehnično sredstvo oz. petardo Cobra. Petarda ni eksplodirala, zato jo je 16-letnik premaknil s palico. V tistem trenutku je eksplodirala in ga opekla po levi roki in obrazu. V UKC Maribor so ugotovili, da so njegove poškodbe k sreči lažje.Zoper mladoletnika bodo policisti podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.

petek, 5. januar 2018 ob 12:59