Nežka Orešnik in Tara Ficko do medalje na svetovnem pokalu

Na Sardiniji, natančneje v turističnem mestu Olbia, je pretekle dni potekalo svetovno prvenstvo v street dance-u in svetovni pokal v disco dance-u.

torek, 20. september 2016 ob 20:59

Voznik osebnega vozila zapeljal s ceste

V torek, 20. septembra, okoli 12. 30, je v naselju Spodnji Ključarovci, v občini Ormož, voznik osebnega vozila zapeljal s ceste. Gasilci PGD Ormož so osebno vozilo s tehničnim posegom postavili nazaj na cestišče, odklopili akumulator, očistili cestišče razlitih tekočin in prečrpali približno 30 litrov goriva iz rezervoarja vozila.

torek, 20. september 2016 ob 20:29

V Banovcih so blagoslovili obnovljen križ

Na območju vasi Banovci je kar nekaj križev in križnih znamenj, eden od teh križev pa že mnogo let stoji pred vasjo Banovci iz smeri Krapja. Križ je načel zob časa, zato se je obnovil kip Jezusa in njena okolica. Obnovo kipa je opravil Davorin Smrekar, domačini pa so za blagoslov uredili tudi okolico križa.

torek, 20. september 2016 ob 20:04

V DSO Ljutomer proslavili 100. rojstni dan Milene Jakelj

V Domu starejših občanov Ljutomer, so v torek, 20. septembra, v večnamenskem prostoru doma, proslavili 100-ti rojstni dan njihove stanovalke Milene Jakelj.

torek, 20. september 2016 ob 19:33

Prekmurske in prleške ekipe malega nogometa so se združile v Pomurski asfaltni ligi

Letos je bila na novo ustanovljena liga PAL - Pomurska asfaltna liga, ki deluje pod okriljem Medobčinske zveze klubov malega nogometa (MZKMN) Murska Sobota. Združili so pet prekmurskih in tri prleške ter tako ligo naredili bolj zanimivo.

torek, 20. september 2016 ob 13:18

Folkloristi KUD Budinci v Radencih

Tretjiponedeljek v devetem mesecu je v okviru letošnjih poletnihprireditev pod naslovom »DOSOR-jeva vetrnica« nastopila skupinaplesalk in plesalcev Kulturno umetniškega društva Budinci iz ObčineŠalovci v Prekmurju. Trije folklorni plesni pari so zaplesali v avliDoma starejših občanov Radenci, kjer so njihov nastop spremljalistanovalke in stanovalci tega doma, kot tudi zunanji obiskovalci.

torek, 20. september 2016 ob 13:07

65. obletnica Doma starejših Rakičan

Letos mineva 65 let od kar so se postavili prvi temelji sedanjega Doma starejših Rakičan pri Murski Soboti. Dom je skozi zgodovino premagal mnoge vzpone in padce ter je danes dom z najdaljšo tradicijo domov v Pomurju.

torek, 20. september 2016 ob 10:47

Na 60. državnem tekmovanju so se pomerili najboljši slovenski orači

V Novem mestu – v Pogancih in Srebrničah – je v organizaciji Zveze za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) in GRM-a Novo mesto – Centra biotehnike in turizma, potekalo 60. državno tekmovanje oračev Slovenije in 22. državno tekmovanje biotehniških šol v oranju. Najboljši orači so se pomerili v oranju strnišča in ledine s tekmovalnimi plugi, ženske pa v spretnostni vožnji s traktorjem. Na državnem tekmovanju so sodelovali najboljši orači z regijskih tekmovanj, in sicer ...

torek, 20. september 2016 ob 10:27

Po cesti v Obrežu se je na sobotno jutro sprehajala večja domača svinja

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v minulih dneh, v soboto, 17. septembra, obravnavali ne ravno vsakdanji dogodek. Ob 7.29 so namreč bili obveščeni, da po cesti v naselju Obrež hodi večja domača svinja in pri tem obstaja nevarnost, da bi prišlo do trčenja.

ponedeljek, 19. september 2016 ob 18:43

Bo Prekmurje območje brez sporazumov TTIP in CETA?

Na pobudo Iniciative zademokratični socializem (IDS), članica koalicije Združena levica, lokalni odbor Prekmurje, je bila v petek, 16. septembra, v grajski dvorani beltinškega gradu izvedena javna tribuna znaslovom »Prekmurje brez sporazumov TTIP in CETA«, dveh škodljivihprostotrgovinskih sporazumov, ki jih v našem imenu, vendar breznašega soglasja sprejemajo evropski funkcionarji.

ponedeljek, 19. september 2016 ob 18:14