Eva Tompa ponovno osvojila drugo mesto

Devetletna harmonikarka Eva Tompa iz Rihtarovec zelo uspešno s svojo frajtonerico nastopa doma ter po Sloveniji. Letos poleti smo jo kar trikrat lahko poslušali v radenskem parku, kjer sta ob četrkovih večerih Zdravilišče Radenci ter Zavod za turizem in šport Radenci organizirala glasbene večere.

nedelja, 18. september 2016 ob 12:22

Dopustovanje DOSOR-jevcev ob obali Jadrana

V dneh od 10. do 17. septembra je osmerica DOSOR-jevcev dopustovala ob obali Jadrana na Hrvaškem, v Turističnem naselju Zaton pri Zadru. Tradicionalne dopustniške dni, že tretjič v okolici Zadra, je odlično organizirala in vodila dipl. medicinska sestra Tatjana Geč, ki ji gre seveda ob tem izreči vso pohvalo, udeleženkam in udeležencem dopustovanja pa zahvalo za odlične tovariške odnose.

nedelja, 18. september 2016 ob 12:09

Peto župnijsko srečanje zakonskih jubilantov župnije Razkrižje

Obmejna župnija Razkrižje je v soboto, 17. septembra, pripravila peto župnijsko srečanje zakonskih jubilantov, ki letos obhajajo okroglo obletnico poroke. Najprej je bila v župnijski cerkvi sv. Janeza Nepomuka sveta maša, katero je daroval razkriški župnik msgr. Franc Režonja, ki je zakoncem čestital ob okroglih obletnicah porok. Položil jim je na srce, da naj še naprej negujejo sveti zakon, kjer naj bo sloga, spoštovanje, razumevanje in molitev. Pri maši so zakonski jubilanti obnovili ...

nedelja, 18. september 2016 ob 11:06

V soboto v Planet Partyju žurali z Mejaši

Po petkovi otvoritvi diskoteke Planet Party v Žerovincih, je v soboto sledila še velika žurka, ko so na oder stopili poskočni Mejaši. Tako mlajše kot starejše, ki so se v velikem številu zbrali v diskoteki, so zabavali s svojimi ter drugimi znanimi hiti.

nedelja, 18. september 2016 ob 10:54

Z gorskimi kolesi so se podali po Prlekiji

V soboto, 17. septembra, je Športno društvo MTB Prlekija organiziralo skupno vožnjo z gorskimi kolesi po Prlekiji. Preko 30 kolesarjev se je najprej zbralo na Glavnem trgu v Ljutomeru, od koder so se podali po bližnji krajih, vinogradih, med drugim preko Jeruzalema in mimo največjega klopotca na svetu v Hermancih.

nedelja, 18. september 2016 ob 09:06

Veržej dosegel prvo zmago v tej sezoni

V 7. krogu 2. SNL, se je Farmtech Veržej doma pomeril z ekipo Zarica Kranj ter zabeležil prvo zmago v tej sezoni. Zmagali so s 3:1.

sobota, 17. september 2016 ob 20:203

Voznik zapeljal z avtoceste

V soboto, 17. septembra, okoli 9.25, je na pomurski avtocesti v bližini počivališča Grabonoš v občini Sveti Jurij ob Ščavnici osebno vozilo zapeljalo s ceste. Gasilci PGD Ljutomer so odklopili akumulator in očistili kraj dogodka. Reševalci NMP Murska Sobota so oskrbeli poškodovanega voznika.

sobota, 17. september 2016 ob 18:29

Diskoteka Planet Party se je odprla s techno ritmi

Diskoteka Planet Party v Žerovincih, je po več kot 15 letih ponovno odprla svoja vrata za vse zabave željne. Nekdaj slovita diskoteka, ki je obratovala že pred dvema desetletjema, je takrat privabljala ljudi od blizu in daleč, v petek, 16. septembra pa se je z novim lastnikom ponovno odprla.

sobota, 17. september 2016 ob 10:02

Marjan Munda in Franc Črvič nagrajena

Evropski teden mobilnosti poteka od 16. do 22. septembra in številni dogodki so se že prvi dan zvrstili tudi na območju ljutomerske občine. V Mladinskem centru Prlekije-Centru za družino Sožitje je bila izvedena pod animatorsko koordinacijo Nine Stegmüller delavnica, nato pa debata o sami mobilnosti in izboljšanju stanja v lokalnem okolju. Sledil je lastni "kolesarski" film, ki prikazuje mobilnost treh dežel in sicer Hrvaške, Slovenije ter Avstrije in kolesarsko ruto 1. generacije mednarodnih ...

sobota, 17. september 2016 ob 08:10

Z osebnim vozilom zletel s ceste

V petek, 16. septembra, nekaj po 22. uri, se je na relaciji Ljutomer - Žerovinci, v »Kačurah«, zgodila prometna nesreča, kljer je bilo udeleženo eno osebno vozilo.

petek, 16. september 2016 ob 23:28