V Ljutomeru posneli priljubljeno oddajo Slovenski pozdrav

Priljubljena oddaja Slovenski pozdrav se na male zaslone vrača jeseni, saj so pričeli s snemanjem novih oddaj na šestih lokacijah. Prvi je bil na vrsti Ljutomer in sicer so oddajo, ki jo vodita Darja Gajšek in Blaž Švab, snemali v četrtek, 15. septembra, v razprodani športni dvorani ŠIC.

petek, 16. september 2016 ob 12:16

Zavezništvo zaupanja – 6. SOBRA 2016

Na novinarski konferenci v četrtek, 15. septembra, so podpolkovnik Ernest Pleh, poveljnik vojašnice Murska Sobota, odgovoren za postavitev in vsebino predstavitev Slovenske vojske, Borut Kocet, vodja sektorja uniformirane policije Policijske uprave Murska Sobota, Franci Petek, poveljnik Gasilske zveze Slovenije, mag. Martin Smodiš, podsekretar, Uprave RS za zaščito in reševanje, MORS, vodja izpostave Murska Sobota in predsednik Pomurskega sejma Janez Erjavec, predstavili 6. Mednarodni sejem ...

petek, 16. september 2016 ob 11:29

Od Pahorja in Grmiča, do aktov, narave, gradov...

Ob praznovanju 10. občinskega praznika občine Apače, so v tamkajšnjem kulturnem domu odprli izjemno zanimivo razstavo članic in članov Likovnega društva Sveti Jurij ob Ščavnici. Do 15. oktobra se z 21 izdelki predstavlja 17 likovnikov (Franc Jaušovec-Fric, Zdravko Dolinšek, Marinka As, Ivo As, Aleksandra Fekonja, Vesna Kitthiya, Irena Skotnik, Marina Vuk, Zdravko Patty, Lojze Veberič, Mira Petek, Radko Kukovec, Mojca Muhič, Mitja Kurbus, Christian Caspari, Vidka Borko, Olga Zehaf in ...

petek, 16. september 2016 ob 09:32

Žegnanje na Zgornjem Krapju

V nedeljo, 11. septembra, je na Zgornjem Krapju potekalo tradicionalno vaško žegnanje. Tik ob cesti iz Ljutomera v Veržej, stoji čudovita neogotska kapela, kjer so vsako leto na žegnanju, ki poteka v prostoru bližnjega gasilskega doma, zberejo številni vaščani.

petek, 16. september 2016 ob 09:07

Trčil v voznico in s kraja pobegnil

V sredo, 14. septembra, nekaj po 17. uri, se je v Beltincih pri cerkvi zgodila prometna nesreča, kjer sta bili udeleženi dve osebni vozili. Po besedah očividcev je eden izmed udeležencev po trčenju z vozilom pobegnil s kraja nesreče.

četrtek, 15. september 2016 ob 20:11

Predstavljamo absolutno zmagovalko Prleške gibanice

Katja Koroša je letošnja zmagovalka prireditve Prleška gibanica, ki se je odvijala 3. septembra. Z družino danes živi na Zavrhu pri Lenartu, a je rojena Prlečka. S Prlekijo je povezana tudi drugače, saj poučuje slovenščino na Osnovni šoli Križevci, poleg tega pa pogosto obiskuje svoje sorodnike v rojstnem kraju.

četrtek, 15. september 2016 ob 19:57

Kristina Vučko v Bivalni enoti Stročja vas praznovala častitljivi 101. rojstni dan

Včeraj je bilo v Bivalni enoti Stročja vas zelo veselo. V krogu svojcev, zaposlenih in vodstva doma je praznovala naša draga stanovalka, ga. Kristina Vučko in to kar častitljivi 101. rojstni dan.

četrtek, 15. september 2016 ob 18:58

Najbolj obiskana predstava v Sloveniji prihaja v Ljutomer

Najuspešnejši muzikal vseh časov prvič prihaja v Ljutomer. Edinstvena priložnost, da Abbine svetovne uspešnice slišite v slovenskem jeziku: Mamma Mia!, Dancing Queen, Super Trouper, Chiquitita, Money, Money, Money, Thank you for the music, The Winner Takes It All in mnoge druge.

četrtek, 15. september 2016 ob 18:36

Program dejavnosti v občini Ljutomer ob Evropskem tednu mobilnosti

Objavljamo program dejavnosti v okviru Evropskega tedna mobilnosti 2016, ki se bodo od 16. do 22. septembra odvijali v občini Ljutomer.

četrtek, 15. september 2016 ob 14:31

Župnijska cerkev v Ljutomeru je obnovljena in blagoslovljena

V nedeljo, 11. septembra, so ljutomersko cerkev predali naslednikom v novi podobi in lepoti. Slovesno sv. mašo z blagoslovitvijo vseh opravljenih del, je vodil škof, dr. Peter Štumpf ob navzočnosti dekanijskih duhovnikov, slovesnosti pa se je udeležilo veliko število vernikov od doma in drugod.

četrtek, 15. september 2016 ob 14:06