Filmski večer za Muro združil dve generaciji borcev v boju proti izgradnji hidroelektrarne Hrastje-Mota

Svetovnisklad za varstvo narave (WWF) in Zveza društev Moja Mura sta v sobotozvečer naGradu v Murski Soboti organizirala filmskivečer za več kot 70 prijateljev Mure. Prikazali so dva filma, Spustpo Muri Borisa Kočevarja, s katerim so želeli pokazati izjemnenaravne danosti reke Mure, ter Upor na Donavi Roberta Epplea, kipokaže zahtevnost boja proti gradnji hidroelektrarn. Dogodka so seudeležili tudi predstavniki gibanj za ohranitev Mure iz Avstrije,Hrvaše in Madžarske, udeležence pa je ...

nedelja, 2. oktober 2016 ob 12:33

Na prvi trgatvi nabrali 980 kilogramov kraljeve sorte Jeruzalema - šipona

Vinar leta P&F Jeruzalem je imel letos v jeruzalemskih goricah ob stari zidanici Malek prav posebno trgatev, o čemer smo že pisali. Leta 2014 so skupaj s prijatelji, poslovnimi partnerji, okoliškimi župani in znanimi Slovenci zasadili oz. obnovili terasast vinograd šipona, lani so opravili rez trt, letos pa je vinograd prvič obrodil. Prva trgatev je bila zato res posebno doživetje za vse, skupaj pa so nabrali kar 980 kilogramov kraljeve sorte Jeruzalema - šipona. Mitja Herga, glavni ...

nedelja, 2. oktober 2016 ob 10:56

Obiskovalce avto šova stregla tudi hostesa »zgoraj brez«

V soboto, 1. oktobra, je Trinity Tuning Club v Ljutomeru pripravil drugi avtoshow, kjer so se zbrali lastniki in ljubitelji predelanih avtomobilov. Ocenjevanje avtomobilov je potekalo v več kategorijah, šov pa so popestrili z nagradnimi igrami, kot so držanje turbine, montiranje gum, menjava svečk, tuning kviz, ...

nedelja, 2. oktober 2016 ob 10:21

Podarjamo dve vstopnici za najbolj obiskano predstavo v Sloveniji, ki novembra prihaja v Ljutomer

Najuspešnejši muzikal vseh časov, predstava Mamma Mia!, prvič prihaja v Ljutomer. Odvijala se bo v petek, 4. novembra, ob 19:00 v športni dvorani ŠIC, mi pa vam podarjamo dve vstopnici.

nedelja, 2. oktober 2016 ob 09:29

Jesenska razstava »VSI ODTENKI MAVRICE«

VPokrajinski in študijski knjižnici Murska Sobota od 27. septembranaprej razstavlja dvajseterica likovnic in likovnikov, vključenih vlikovno sekcijo »Mavrica« Kulturno umetniškega društva ŠtefanKovač Murska Sobota, ki so nekdaj delovali sicer kot samostojnodruštvo. Vendar je njim glavno slikanje in to je vidno tudi na tejrazstavi, kjer v glavnem prevladujejo pokrajinski motivi, tokrat vjesenskih barvah.

nedelja, 2. oktober 2016 ob 09:25

Veržej dosegel drugo zaporedno domačo zmago

Farmtech Veržej, se je v soboto, 1. oktobra, v 9. krogu doma pomeril z ekipo Brežice - Terme Čatež in dosegel drugo zaporedno domačo zmago. Slavili so s 3:1.

nedelja, 2. oktober 2016 ob 09:111

Metka in Tina gostji na dnevu odprtih vrat pri Vrtnarstvu Alt

Na sončno in toplo soboto, 1. oktobra, so v Vrtnarstvu Alt na Pristavi pripravili jesenski dan odprtih vrat. Obiskovalce je poleg popustov pričakalo Ankino pecivo iz buč hokaido in razstavljeni plodovi paradižnika in paprike, ki so bili namenjeni degustiranju (za lažjo odločitev pri izbiri sorte naslednjo sezono). Druženju sta se dopoldan pridružili tudi znani gostji Metka in Tina iz TV oddaje Vrtičkanje.

sobota, 1. oktober 2016 ob 17:46

Na ogled postavili svoje jeklene konjičke

Trinity Tuning Club je v soboto, 1. oktobra, v Ljutomeru pripravil drugi avtoshow, kjer so se zbrali lastniki in ljubitelji predelanih avtomobilov. Avtomobili so bili razvrščeni v različne kategorije, kot so styling, notranjost, street sound, avto akustika, najnižje vozilo, ...

sobota, 1. oktober 2016 ob 17:26

Dobovec premočan za Tomaž

V petek, 30. septembra, je v Ljutomeru bil odigran 2. krog 1. SFL, ki se je po več kot desetih letih ponovno vrnila na ljutomerski parket. Pomerila sta se KMN Tomaž Šic Bar, ki svoje domače tekme igra v dvorani ŠIC v Ljutomeru ter Dobovec Pivovarna Kozel.

sobota, 1. oktober 2016 ob 09:13

Desetič tekle na Cosmopolitanovem teku v petkah

Na sončno petkovo popoldne se je na Mestnem trgu v središču Ljubljane odvil prav poseben dogodek, kjer so bila v ospredju dekleta in visoke petke. Nekatere so si s popusti kupile nove petke, nekatere so v izmenjevalnici petk zamenjale stare petke za nove, tiste najbolj pogumne – pa so se v petkah podale na zdaj že znamenito progo - Cosmopolitanovega teka v petkah, letos že 10. zapored. Priljubljena ženska revija pa je praznovala tudi 15. rojstni dan.

petek, 30. september 2016 ob 22:40