P&F Jeruzalem z največjo bero medalj na ocenjevanju Vino Slovenija v Gornji Radgoni

Vinska klet P&F Jeruzalem je na tradicionalnem 42. ocenjevanju Vino Slovenija Gornja Radgona dosegla izjemne rezultate in osvojila največ medalj doslej. V močni konkurenci domačih in tujih vinarjev so vina iz kleti P&F Jeruzalem prejela kar 28 medalj, od tega dva šampiona, tri velike zlate medalje in 11 zlatih medalj. Osvojili so tudi priznanje prvak Jeruzalemske vinske turistične ceste, s penino Rose Jeruzalem Ormož. V kleti so na uspeh izjemno ponosni, nikakor pa priznanja niso presene ...

ponedeljek, 1. avgust 2016 ob 10:58

V Križevcih se je zbrala velika množica ljubiteljev kasaških dirk

Na zadnji julijski dan se je v Križevcih pri Ljutomeru zbrala velika množica ljubiteljev kasaških dirk. Kasaško društvo Križevci je priredilo VIII. Kasaške dirke. Gledalce sta ob pričetku nagovorila podžupan Občine Križevci Bogomir Gaberc ter član sodniškega zbora Mitja Kos. Gaberc je poudaril pomembnost konja kasača pri občanih, saj prav kasač predstavlja del grba Občine Križevci. Gledalci so uživali v kar šestih kasaških dirkah različnih disciplin ter eni posebni dirki ob ...

ponedeljek, 1. avgust 2016 ob 09:202

Uradno odprli na novo urejeno stanovanjsko sosesko Juršovka

V sklopu praznovanja 60. praznika Občine Ljutomer je v nedeljo, 31. julija 2016, potekalo odprtje novo urejene ljutomerske soseske Juršovka. »Interes vsake lokalne skupnosti je, da sledi tistemu, kar občani pričakujejo od nas, tistih, ki imamo določeno zaupanje, da pripomoremo k temu, da bi izboljšali kvaliteto življenja. Prepričana sem, da se je kvaliteta življenja na območju Juršovke zelo dvignila. Pred tremi desetletji, ko se je na tem predelu naše občine pričela gradnja, ...

ponedeljek, 1. avgust 2016 ob 09:073

Ponovno nas je prešlo neurje

Letošnje poletje skorajda ne mine teden, ko nas ne bi zajele neurja z močnim vetrom in nalivi. Tudi to nedeljo je naše kraje prešla hladna fronta, ki je ohladila ozračje, veter pa je spet povzročil nekaj nevšečnosti.

nedelja, 31. julij 2016 ob 21:35

Trmasti slavili na nočnem turnirju v odbojki na mivki

ŠRD Kostanjevica je že tretje leto zapored organizirala rekreativni turnir v odbojki na mivki v soju reflektorskih luči v sodelovanju z občino Ljutomer. Turnir se je odvijal v sklopu praznika Občine Ljutomer, ki letos praznuje svoj 60. praznik.

nedelja, 31. julij 2016 ob 14:33

Na turnirju v nogometu na milnici slavila ekipa Šic bar

V sklopu 60. občinskega praznika Občine Ljutomer je v soboto, 30. julija, na Letnem kopališču Ljutomer, potekala Lotmerška noč, kjer je nastopila trenutno najbolj zaželena pevka na domači sceni - Nina Pušlar z bendom.

nedelja, 31. julij 2016 ob 11:21

Nina Pušlar s svojimi hiti navdušila ljutomersko občinstvo

V sklopu 60. občinskega praznika Občine Ljutomer, ki se je pričel v soboto, 30. julija, je na Letnem kopališču Ljutomer, potekala Lotmerška noč. Nastopila je trenutno najbolj zaželena pevka na domači sceni - Nina Pušlar z bendom, občinstvo pa je ogrela še predskupina Energy.

nedelja, 31. julij 2016 ob 11:14

Ekipa Kuku Serbus zmagovalka 2. turnirja Bioterme open v odbojki na mivki

V Biotermah pri Mali Nedelji je v soboto, 30. julija, potekal 2. turnir Bioterme Open v odbojki na mivki. Za tekmovanje se je prijavilo 10 ekip, igrali so lahko po trije igralci, med katerimi je vedno morala biti na igrišču ena ženska.

sobota, 30. julij 2016 ob 17:54

Otroška večerna zabava za najmlajše v Moravskih Toplicah

Terme 3000 Moravske Toplice so letos ob sodelovanju TIC Moravske Toplice za turiste in obiskovalce tega zdraviliškega centra pripravili poletne večere, kjer na zelenici pred hotelom Ajda nastopajo številne domače folklorne in etno skupine. Ob poletnih večerih pa je poskrbljeno tudi za najmlajše.

sobota, 30. julij 2016 ob 10:11

Sedel na sredini vozišča avtoceste, kjer ga je do smrti povozil avtobus

Neznani moški je sinoči, 29. julija, okoli 23.50 hodil po vozišču avtoceste A4 (Draženci - Maribor) in na začetku avtoceste v Dražencih, nenadoma sedel na sredino vozišča. V tistem trenutku je iz smeri Mednarodnega mejnega prehoda Gruškovje v smeri Maribora pripeljal voznik češkega avtobusa, 64-letni Čeh. Voznik je s prednjim levim delom avtobusa trčil v sedečega pešca in ga zatem še prevozil. Pešca je po nesreči odbilo v levo, kjer je obležal ob levem robu levega prometnega ...

sobota, 30. julij 2016 ob 09:07