»Prešerni« na Kamenščaku

Iz Vrbe na Gorenjskem (rojstnega kraja največjega slovenskega pesnika dr. Franceta Prešerna) ter sosednje vasi Breznica je skavtska skupina Klana realizirala svoj letošnji poletni potovalni tabor.

torek, 26. julij 2016 ob 19:35

S kolesom po Razlagovi poti

V počastitev 11. praznika KS Radoslavci in v spomin 190-letnice rojstva velikega radoslavskega rojaka, pesnika, pisatelja, rodoljuba in politika, prvega Slovenca, ki je postal deželni glavar Krajnske, dr. Jakoba Radoslava Razlaga, je Kulturno društvo Anton Krempl Mala Nedelja, pripravilo rekreativno-kulturni dogodek S kolesom po Razlagovi poti.

torek, 26. julij 2016 ob 19:21

Dodgeball klub Pomurje se pripravlja na Evropsko prvenstvo v Franciji

Člani Dodgeball kluba Pomurje, se bodo skupaj s članico Dodgeball Catwoman Slovenija, udeležili evropskega prvenstva, ki bo potekalo v Franciji. Prvenstvo se bo odvijalo od 26. do 28. avgusta 2016 v mestecu Eaubonne, v predmestju Pariza. Samo tekmovanje se bo odvijalo v CDFAS centru, v katerem se na velika tekmovanja pripravljajo vrhunski klubi ter tekmovalci iz različnih športnih panog. Zaradi dolge poti se bodo na pot odpravili 24. avgusta in se v domovino vrnili 30. avgusta.

torek, 26. julij 2016 ob 18:51

Preko 30 prireditev ob 60. občinskem prazniku Občine Ljutomer

V torek, 26. julija, so v Mestni hiši v Ljutomeru na novinarski konferenci predstavili pester program ob praznovanju 60. občinskega praznika Občine Ljutomer, ki bo potekal od 30. julija do 7. avgusta na več lokacijah v Ljutomeru in sicer na Glavnem trgu, v Parku I. slovenskega tabora, v Mestni hiši, na letnem kopališču, na hipodromu ter tudi v okolici Ljutomera.

torek, 26. julij 2016 ob 14:472

»DOSOR-jeva vetrnica« je prava veselica

Napoletnem odru dvorišča DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci,so na zadnji julijski ponedeljek zvečer nastopili »Štajerskifakini«, četverica mladeničev iz Spodnjih Ivanjec, ki že celodesetletje zabavajo občinstvo na različnih zabavnih prireditvah.

torek, 26. julij 2016 ob 12:27

Na ljutomerskem igrišču nove tribune in zaščitne mreže za goloma

Nogometno igrišče v Športno-rekreacijskem centru (ŠRC) v Ljutomeru, kjer med drugim svoje tekme igra NK Ljutomer, ki nastopa v 3. SNL - vzhod ter se odvijajo tudi drugi športni in ostali dogodki, je bogatejše za nove tribune. Postavili so dve premični kovinski demontažni modularni tribuni, vsaka ima po 99 sedežev, skupaj torej 198 sedežev.

torek, 26. julij 2016 ob 12:016

Štorklja še eno leto ostaja v Kopru

V organizaciji Mladinsko športnega društva Prekmurski pandolaši je ta vikend v ŠRC Jame na Gornji Bistrici potekal letošnji tretji turnir Pomurske A lige pandolo – Turnir za štorkljino gnezdo. Turnir  je veljal tudi za točke državnega prvenstva Zveze društev igre Pandolo Slovenije.

torek, 26. julij 2016 ob 09:20

Vozi me vlak v daljave... po domačem dvorišču

Nek mislec je že pred stoletji zatrdil: »Koliko ljudi, toliko različnih želja, idej in ciljev, toda toliko tudi konjičkov«. To da njegova "teorija" o različnih konjičkih drži se lahko prepričamo praktično vsakodnevno, kajti vedno, bodisi kar v življenju ali preko medijev, lahko zasledimo nekaj novega, nekaj nenavadnega, o čemur še včeraj niti sanjali nismo. In najbrž se nikomur, ki ga ne pozna, ni niti sanjalo, kakšno ljubezen oziroma kakšen konjiček ima 55-letni Jurij ...

ponedeljek, 25. julij 2016 ob 22:00

V sklepnem delu folklornega festivala so se predstavili slovenski folklorniki

V nedeljo, 24. julija, je v Beltincih potekal zaključek 46. Mednarodnega folklornega festivala, ki se je tam odvijal od četrtka. V sklepnem delu so se predstavili slovenski folklorniki.

ponedeljek, 25. julij 2016 ob 18:29

Osumljenec, ki je streljal na policista, gojil konopljo in hranil več kosov orožja

V Zgornjih Poljčanah je v petek, 22. julija 2016, nekaj pred 6. uro zjutraj, 32-letni osumljenec z zračnim orožjem streljal na policista Policijske uprave Maribor.

ponedeljek, 25. julij 2016 ob 18:07