V Ljutomeru je potekal 2. mednarodni turnir ob zaključku šolskega leta za osnovnošolce

Šahovska sekcija Radenske Pomgrad Ljutomer je v prostorih hotela Stela organizirala 2. mednarodni turnir ob zaključku šolskega leta za osnovnošolce. Nastopilo je 34 šahistov in šahistk iz Slovenije in Hrvaške. Cilj turnirja je bil promocija šaha v Prlekiji, druženje otrok in nabiranje izkušenj. Partije so potekale v borbenem duhu in ob porazu je pritekla tudi kakšna solzica. Kljub vsemu pa si zmagovalci zaslužijo, da se objavijo.

nedelja, 5. junij 2016 ob 08:50

Po močnem deževju zalite številne kleti in poplavljena cestišča

V soboto popoldan je naše kraje ponovno zajelo močno deževje, ki je tudi tokrat povzročilo kar nekaj nevšečnosti, predvsem je meteorna voda zalila številne kleti in poplavila cestišča.

nedelja, 5. junij 2016 ob 08:362

Prleški vinarji so na Jeruzalemu 14. razvajali z najboljšim, kar premorejo njihove kleti

V soboto, 4. junija, je na Dvorcu Jeruzalem potekala že 14. vinsko kulinarična prireditev Salon Jeruzalem 2016. Prleški vinarji so v osrčju idiličnih jeruzalemskih vinogradov razvajali z najboljšim, kar premorejo njihove kleti.

sobota, 4. junij 2016 ob 19:23

V Križevcih zmagala ekipa OZRK Gornja Radgona

Vvaškem jedru Križevec pri Ljutomeru je v soboto, 4. junija,potekalo že 22. regijsko preverjanje usposobljenosti ekip prvepomoči Civilne zaščite in Rdečega križa Pomurja, ki so se jimpridružile še ekipe tekmovalk in tekmovalcev madžarske Železne inZalske županije ter Medžimurske županije iz Hrvaške. Preverjanjesta skupaj pripravila Izpostava Uprave Republike Slovenije za zaščitoin reševanje v Murski Soboti in Območno združenje Rdečega križaSlovenije v Ljutomeru, gostiteljica ...

sobota, 4. junij 2016 ob 17:52

Po 44 letih nova motorna brizgalna

S svečano sejo društva, gasilsko terensko vajo Gasilske zveze Radenci, ter svečanim mimohodom gasilcev in prevzemom nove motorne brizgalne, so gasilke in gasilci PGD Janžev Vrh v občini Radenci, obeležili svoj okrogli jubilej, 80-letnico obstoja in uspešnega delovanja. Skupina zanesenjakov je PGD Janžev Vrh ustanovila leta 1936, leta 1938 so kupili prvo motorno brizgalno, zgradili leseni gasilski dom, v poznih šestdesetih letih pa kupili zadružni dom, ki so ga preuredili v lep gasilski ...

petek, 3. junij 2016 ob 18:45

Otroci vrtca Mala Nedelja uživali v vožnji s kočijo Turistične kmetije Vrbnjak

Skupina otrok 4 – 6 let z vzgojiteljema Silvijo Filipič in Jernejem Filipičem iz vrtca Mala Nedelja se je v petek, 3. 6. 2016 odpravila na pohod do Turistične in Eko kmetije Vrbnjak v Kuršincih. Prijazna gospa Mira nas je popeljala po njihovi kmetiji, kjer smo lahko božali in hranili konje, si ogledovali krave, pujske, race, goske, muce in psa. Sprehodili smo se tudi po njihovih rastlinjakih, kjer smo videli veliko sadik in tudi že nekaj plodov kumaric in paradižnika, paprike ter ostale ...

petek, 3. junij 2016 ob 18:32

Med Ljutomerom in Stročjo vasjo zagorelo grmičevje

V petek, 3. junija, okoli 15.30 ure, je izven Ljutomera v smeri Stročje vasi gorelo grmičevje. Gorelo je manjše območje sredi travnikov. Požar so pogasili gasilci PGD Ljutomer in Stročja vas.

petek, 3. junij 2016 ob 16:55

Vrtec Ljutomer pripravil 18. likovno kolonijo

18. likovna kolonija v organizaciji vrtca Ljutomer, se je zgodila na povsem novi lokaciji in sicer na prečudovitem ranču Jureš v Babincih. Ambient, poln likovnih motivov in idej je gostil kar 42 udeležencev, iz 13 vrtcev, od tega 26 otrok, v spremstvu mentoric in mentorja.

petek, 3. junij 2016 ob 10:19

V Ormožu je nastala prva kompilacija rokometnih navijaških pesmi v Sloveniji

Navijaška skupina Ormožani navija že od leta 1992 za Rokometni klub Jeruzalem Ormož, ki že 14. leto zapored uspešno nastopa s člansko ekipo v 1. Slovenski rokometni ligi. Njihova rokometna šola je ena najboljših v državi in širši regiji, kjer proizvajajo odlične mlade rokometaše.

petek, 3. junij 2016 ob 09:51

Potrdili Zaključni račun proračuna občine Ljutomer za leto 2015

V sredo, 1. junija, je v Ljutomeru potekala 9. redna seja Občinskega sveta Občine Ljutomer, kjer so med drugim obravnavali Zaključni račun proračuna občine za leto 2015, Pravilnik o postopku in merilih za sofinanciranje letnega Programa športa v občini ljutomer, podali soglasje k imenovanju direktorice Zdravstvenega doma Ljutomer, ...

petek, 3. junij 2016 ob 09:312