Stotnija vaščanov in gasilcev pri vaški kapelici

Podobno kot marsikje med slovenskimi gasilci, je tudi na Meleh pri Gornji Radgoni, potekala tradicionalna, 7. Florjanova maša. Pri tamkajšnji vaški kapeli, kjer je potekala sveta maša za žive in pokojne gasilce in vaščane, katero je daroval radgonski kaplan Andrej Lažeta, se je udeležila približno stotnija domačinov in gasilcev iz Melov, Orehovcev in Spodnje Ščavnice.

četrtek, 12. maj 2016 ob 18:06

V Ljutomer prihaja Nipke & The Nipples z gostom Trkajem

V petek, 13. maja, v diskoteko Oxygen prihaja Nipke s svojim bendom, s katerimi tvorijo zasedbo Nipke & The Nipples, z njim pa kot gost prihaja tudi Trkaj. Koncert pripravlja Prleški študentski klub.

četrtek, 12. maj 2016 ob 16:24

Angela Budja iz Male Nedelje je med najdražjimi praznovala 100. rojstni dan

V majhni prleški vasici Godemarci se je davnega leta 1916 rodila Angela Budja, ki je v teh dneh v krogu svojih najdražjih na Švedskem praznovala svoj okrogli stoti rojstni dan. Dolga in zelo bogata je bila njena življenjska pot. V življenju je doživela marsikaj zanimivega, preživela je prvo in drugo svetovno vojno, dve Jugoslaviji in komunizem, ki je vedno odganjal njeno družino na tuje. A volje do življenja ji težave nikoli niso vzela poguma in optimizma za boljši jutri.

četrtek, 12. maj 2016 ob 11:29

Lovci in policisti z roko v roki

V prostorih Okrepčevalnice "Pri kapelici" pri Andrejcih je potekalo že peto delovno srečanje predstavnikov Policijske uprave Murska Sobota, na čelu z direktorjem Damirjem Ivančićem, in Zveze lovskih družin Prekmurja, ki delujejo na območju PP Lendava, PP Gornji Petrovci in PP Murska Sobota, na čelu s predsednikom Ludvikom Rituperjem. Sedaj že tradicionalni delovni razgovor je bil namenjen predvsem izboljšanju medsebojnega sodelovanja in prenosu informacij med organi in organizacijami, ...

četrtek, 12. maj 2016 ob 11:21

Vrata odprla nova trgovina z ribiško opremo Trgovina Taktika

V Ljutomeru je 30. 04. 2016 odprla svoja vrata nova trgovina z ribiško opremo Trgovina Taktika. Najdete jih na Glavnem trgu 7, kjer si boste lahko ogledali njihovo ponudbo.

četrtek, 12. maj 2016 ob 10:59

Ženski zaloteni pri tatvini denarja v stanovanjski hiši

V preteklem dnevu so policisti na območju Pomurja med drugim na obravnavali tatvino, katere so osumljeni moški in dve ženski, državljani Republike Madžarske. Osumljeni ženski sta bili s strani oškodovanke zaloteni pri tatvini denarja v stanovanjski hiši v Seliščih nakar sta iz hiše zbežali do osebnega avtomobila, v katerem ju je čakal sostorilec.

četrtek, 12. maj 2016 ob 08:46

Mali vrtnarji in podjetje Cornus uredili gredico v vrtcu Mala Nedelja

Vrtec Mala Nedelja je obdan z obilo zelenega okolja in prav na otroškem igrišču vrtca se nahaja gredica, ki jo je bilo potrebno dosaditi. Skupina otrok 4 – 6 let z vzgojiteljema Silvijo Filipič in Jernejem Filipič se je odločila urediti gredico in v sodelovanje povabila podjetje Cornus iz Logarovcev, kjer vzgajajo sadike zelenjadnic, začimbnic in jagod. Odločili smo se, da posadimo predvsem začimbnice in sadike , ki nam jih priporočajo v družinskem proizvodnem obratu Cornus.

četrtek, 12. maj 2016 ob 08:32

Zaradi izlitja gnojnice prišlo do pogina rib

Policisti PU Murska Sobota so bili v sredo, 11. maja, okrog 14.30 ure obveščeni, da od Plitvičkega vrha v smeri Spodnje Ščavnice po cesti teče gnojnica, o čemer smo že pisali.

četrtek, 12. maj 2016 ob 08:23

Grozil s skokom v Dravo in samomorom

Uprava RS za zaščito in reševanje je v sredo, 11. maja, okoli 19. ure poročala, da OKC prosi za pomoč gasilce in reševalce pri jezu v Markovcih, kjer naj bi krajan grozil s skokom v Dravo in samomorom.

sreda, 11. maj 2016 ob 19:49

Hubertova maša za lovce v naravnem okolju

Lovska družina Ljutomer je v sodelovanju z župnijo Ljutomer v nedeljo, 8. maja, v podružnični cerkvi sv. Ane na Podgradju pri Ljutomeru pripravila Hubertovo mašo za žive in pokojne lovce. Hubertove maše za lovce so se poleg lovcev Lovske družine Ljutomer, udeležili še lovci iz Lovske družine Mala Nedelja in Lovske družine Ivanjkovci z lovskimi prapori, kar je dalo pomen lovskega praznovanja.

sreda, 11. maj 2016 ob 18:18