V Ljutomeru trčila štiri osebna vozila

V torek, 31. maja, okoli 15.20 ure, so v Ljutomeru na Ormoški cesti trčila štiri osebna vozila. Po neuradnih podatkih se je prometna nesreča zgodila, ko je osebno vozilo, prvo v koloni, zavijalo levo, nakar je prišlo do naleta še treh vozil zaradi neupoštevanja varnostne razdalje. Pri tem se je lažje poškodovala nosečnica iz enega izmed avtomobilov.

torek, 31. maj 2016 ob 16:36

Med poostrenim nadzorom prijeti ilegalci, eden peš pobegnil

Policisti in kriminalisti PU Murska Sobota so danes na počivališču Dolinsko - sever opravljali nadzor tovornih in kombiniranih vozil. Med postopkom kontrole, so opazili, da se je pred kontrolno točko, zaustavilo kombinirano vozilo znamke Renault Espace madžarskih reg. številk. Iz vozila je s kraja peš pobegnil moški, ki je preskočil obcestno ograjo in začel teči proti naselju Gomilice.

torek, 31. maj 2016 ob 16:26

Letno kopališče v Ljutomeru se odpre 7. junija

Temperature so zadnje dni bile že prav poletne, tako da so na Letnem kopališču v Ljutomeru potekala vzdrževalna dela, bazeni so tudi že napolnjeni z vodo. Zanimalo nas je, kdaj se bo kopališče letos tudi uradno odprlo.

torek, 31. maj 2016 ob 14:30

V nedeljo že 36. Rekreativni kolesarski maraton Tri srca

V nedeljo, 5. junija, bodo v Pomurju ponovno veselo utripala športna srca, saj se bo ob 10. uri pred Lovskim domom v Radencih pričel že 36. Rekreativni kolesarski maraton Tri srca. Ob tradicionalni podpori Radenske ga v sodelovanju pripravljajo Kolesarska sekcija ŠD Radenci, KD Radenska Rog in organizatorji kolesarskega maratona Franja, ki obljubljajo, da bodo tudi letos pripravili čudovit kolesarski dan, poln športnih izzivov in prijetnega druženja v senci dreves Lovskega doma v Radencih ...

torek, 31. maj 2016 ob 14:12

Telovska procesija v župniji Mala Nedelja

Tako kot po vseh slovenskih škofijah in župnijah je bil slovesni praznik svetega Rešnjega telesa in krvi – Telovo, tudi v župniji Mala Nedelja saj so ta cerkveni praznik slovesno praznovali. Tako so se verniki udeležili telovske procesije. Možje so nosili nebo pod katerim je šel z Najsvetejšim domači župnik Srečko Fras. Otroci so cvetje nosili v posebno spletenih košaricah, katero so trosili v času procesije.

torek, 31. maj 2016 ob 13:07

Štirinajsti vinsko kulinarični praznik med prleškimi vinogradi - Salon Jeruzalem 2016

V soboto, 4. junija bo potekala vinsko kulinarična prireditev Salon Jeruzalem 2016. Prleški vinarji bodo ponovno razvajali z najboljšim, kar premorejo njihove kleti. Že štirinajstič zapored vabijo na Salon Jeruzalem v osrčje idiličnih jeruzalemskih vinogradov na nepozabno doživetje okusov. Na pokušnjo bodo izbrani zakladi vinskih kleti, srečanja z vinarji in bogat izobraževalni ter zabavni program. Prireditev bo potekala na Dvorcu Jeruzalem.

torek, 31. maj 2016 ob 10:04

Blagoslovitev kapelice na Račkem vrhu

NaRačkem vrhu 4, v Občini Radenci, so se 29. maja po 12. uri pričelizbirati vaščani tega kraja pri tamkajšnji domačiji Berdenovih,kakor tudi številni njihovi sorodniki in znanci. Kajti BojanaBerden je ssvojimi možem Vladimirjem pripravila slovesnost z blagoslovitvijo prenovljene kapelice obdomači hiši.

torek, 31. maj 2016 ob 09:50

Mednarodna izmenjava učencev OŠ Janka Ribiča Cezanjevci v nemškem kraju Sömmerda

Učenci 8. (Kaja, Maša, Nika, Lara in Anja) in 9. razreda (Urška, Sinja, Mia, Neja, Luka in Bennet) OŠ Janka Ribiča Cezanjevci so se skupaj z mentoricama Metodo Ljubec in Katjo Nemec v času od 18. do 25. 5. 2016 udeležili mednarodne izmenjave v kraju Sömmerda v Nemčiji.

torek, 31. maj 2016 ob 09:41

Gasilci posredovali pri poskusu samomora

V ponedeljek, 30. maja, okoli 19.30, so na Ulici arhitekta Novaka v Murski Soboti gasilci PGD Murska Sobota posredovali pri poskusu samomora z okna v 3. nadstropju stanovanjskega bloka.

ponedeljek, 30. maj 2016 ob 21:05

Največji ekstremni športni dogodek v Pomurju – Športaj s Klinko

Študentsko-mladinski klub Klinka iz Gornje Radgone letos že šesto leto prireja največji celodnevni ekstremni športni dogodek v Pomurju – Športaj s Klinko. Letos bodo športali 11.6.2016 od 9.00 naprej na TŠC Trate v Gornji Radgoni.

ponedeljek, 30. maj 2016 ob 20:19