Ustvarjalne delavnice z GFML v vrtcu Cezanjevci

V petek, 22. 1. 2016 so nas v vrtcu Cezanjevci obiskali dijaki Gimnazije Franca Miklošiča, smer predšolska vzgoja. Predstavili so se nam z dramsko predstavo Petelin in njegova suknjica. Sledile so ustvarjalne delavnice, v katerih so se otroci lahko preizkusili v različnih spretnostih.

nedelja, 24. januar 2016 ob 10:25

V Razkrižju trčili osebni vozili

Preteklo soboto so policisti v Pomurju obravnavali tri prometne nesreče, štiri kazniva dejanja, tri kršitve javnega reda in miru, požar, dva primera povoženja divjadi in poškodbo vozila na parkirnem prostoru.

nedelja, 24. januar 2016 ob 09:25

Denis Kramar odslej za FK Sarajevo

24-letni Ljutomerčan Denis Kramar, ki je med drugim v preteklosti igral za Rudar, Šmartno 1928, Muro 05, se nato preselil na Poljsko h klubu Widzew iz Lódźa, nato pa k španskemu Getafeju, od koder je kot posojeni nogometaš odšel v Avstralijo k ekipi Perth Glory, je sedaj do konca junija 2018 podpisal pogodbo s klubom FK Sarajevo.

nedelja, 24. januar 2016 ob 09:08

V prometni nesreči umrl 28-letnik iz območja UE Ptuj

Kot smo že poročali, se je v petek, 22. januarja, okoli 20.50 na avtocesti A1, Šentilj - Ljubljana, med priključkoma Maribor-vzhod in Maribor-center, v smeri  proti  Ljubljani, pripetila prometna nesreča, v kateri je ena oseba umrla.

sobota, 23. januar 2016 ob 10:19

Odličen začetek seniorskih večerov

Tretji četrtek v vsakem mesecu je v DOSOR-ju, Domu starejšihobčanov Radenci, na programu seniorski večer med 18. in 21. uro. In prviseniorski večer v letošnjem letu je tako startal 21. januarja ter po mnenjuštevilnih udeleženk in udeležencev odlično uspel.

sobota, 23. januar 2016 ob 09:18

Smrtna žrtev na avtocesti, policija prosi za pomoč

V petek, 22. januarja, malo pred 21. uro, so bili na telefonsko številko 113 obveščeni, da se je na avtocesti A1 Šentilj - Ljubljana, med priključkoma Maribor-vzhod in Maribor-center, v smeri Ljubljane, pripetila prometna nesreča, v kateri je udeleženo eno osebno vozilo. Na kraj so takoj napotili policiste, reševalce in gasilce. Po do sedaj znanih dejstvih je ena oseba v prometni nesreča umrla, še eno osebo pa so reševalci odpeljali v UKC Maribor.

petek, 22. januar 2016 ob 23:14

V Prlekijo prihaja varuhinja človekovih pravic

Občina Ljutomer, Mladinski center Prlekije in Mladinski svet Ljutomer so v lanskem letu na predlog Iveka Vrharja, avtorja knjige Moje življenje, izdane v samozaložbi, vzpostavili kontakt z Uradom varuha človekovih pravic v Republiki Sloveniji ter varuhinjo, gospo Vlasto Nussdorfer, univ. dipl. pravnico, osebno obiskali, o čem smo tudi takrat že poročali. Tako so bili tudi v njenem kabinetu v Ljubljani in prleški gostje so varuhinjo, ki velja za zelo odprto in dobro osebo ter prostovoljno ...

petek, 22. januar 2016 ob 17:24

Voznik začetnik pod vplivom alkohola bežal pred policisti

Policisti PP Murska Sobota so 16.1.2016 okrog 2. ure izvajali nadzor cestnega prometa v Murski Soboti. Pri tem so ustavljali voznika osebnega avtomobila, ki znakov policistov ni upošteval in je pred njimi z veliko hitrostjo nadaljeval vožnjo. Ob tem je storil več cestnoprometnih prekrškov in policistom pobegnil.

petek, 22. januar 2016 ob 11:23

Življenje z namenom v dobrobit vsakogar

Pri Evangeličanski cerkvi Murska Sobota deluje moški biblični krožek, katerega člani se srečujejo enkrat tedensko, običajno ob četrtkih zvečer. Od lanske jeseni so se prav študijsko lotili knjige »Življenje z namenom« ameriškega pastorja Ricka Warrena. Za popestritev svojih druženj pa občasno opravijo tudi kakšno strokovno ekskurzijo. Minuli četrtek, 21. januarja, so tako obiskali Hišo Dišečega Traminca v vasi Plitvica na Apaškem polju.

petek, 22. januar 2016 ob 11:06

Športnika leta 2015 sta Sara Novak in Narsej Lackovič, športno društvo pa ŠD NK Veržej

V četrtek, 21. januarja, je Športna zveza Ljutomer v Hotelu Stela v Ljutomeru, že 46. razglasila najboljšega športnika, športnico, perspektivnega mladega športnika in športnico, športno društvo in šolsko športno društvo. Športnica in športnik leta 2015 sta Sara Novak in Narsej Lackovič, športno društvo leta 2015 pa je ŠD Nogometni klub Farmtech Veržej.

petek, 22. januar 2016 ob 08:41